Melbourne'de yaşayan Türk'ün asgari ücret hesabı pes dedirtti

Melbourne şehrinde yaşayan bir Türk şuan Türkiye'de de tartışmalara neden olan asgari ücretin karşılığını Avustralya'ya göre yazdı.

Yayınlanma: 31.12.2015 - 01:12
Abone Ol google-news

Türkiye'de yaşanan asgari ücret tartışmalarına "Asgari ücret tartışmalarına bir örnekle dahil olmak istiyorum." diyerek Facebook hesabından katılan Dogus Ay Türk asıllı  Avusturalya vatandaşının paylaşımı kısa sürede Türkiye'de binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Ay'ın yaptığı hesaplamalara ise birçok yorum geldi. 

İŞTE O PAYLAŞIM

Asgari ücret tartışmalarına bir örnekle dahil olmak istiyorum. Bu resimdeki arabayı 2500$ a aldım, 2. resimde de deposunu 50$ a doldurduğumu görebilirsiniz. Şimdi Avustralya'da asgari ücretin 3500$ olduğunu hesaba katarsak aynı arabayı türkiyede 650 liraya alıp deposunu 15 liraya doldurduğumuz zaman buranın insanıyla aynı alım gücüne sahip olacağız demektir. 

Bir örnekte marketten vereyim. 100gr konserve ton balığı 75c. Vallahi 75c. Yine tl'ye çevirirsek 1 liraya yarım kilo ton balığı alabildiğinizi düşünün.

Daha hala dünya lideri olduğumuzu, ekonomimizin çok geliştiğini düşünen arkadaşlarımın aklında en ufak bir soru işareti yaratabildiysem ne mutlu bana:)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler