Yeni Nesil Belediyecilik

Yeni nesil belediyecilik, Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında kurucu değerlere, cumhuriyete ve demokrasiye saygılı, akla, bilime, sanata, teknolojiye, eğitime ve çevreye öncelik veren ve kaynak aktaran bir yönetim anlayışıdır...

Yayınlanma: 21.10.2017 - 13:37
Abone Ol google-news

Beylikdüzü’nde göreve başladığım gün halkımıza “Bu kadar büyümüş kentlerde, bu kadar iyi yetişmiş insanın olduğu yerde tek bir kişinin, yani belediye başkanının, tek başına kenti yönetmesi hiç akıllıca olmaz. Ben bu kentin tek bileni değil, MODERATÖRÜ olacağım. Herkesin tüm iletişim kanallarını kullanarak yönetimde bana destek olmasını, talepkar olmasını istiyorum” dedim. Ve bunun karşılığını da aldım.

Kent ve kent yaşamı için, bir yerel yönetici olarak benim vazgeçilmezim, ilk şartım “ÖZEN”dir. Özenli yönetim, kentte yaşayan herkesin sesine kulak veren, herkesi dinleyen bir yönetim demektir. Bu kentte yaşayan insanların temsilcilerini, yönetimden dışlamamak demektir. Mümkün olan herkesten ve her fikirden yararlanmak demektir... 

Bugün Beylikdüzü’nde köpeklere özel 6 tane Parti Park varsa, bu iletişimin sonucudur. Birlikte alacağımız kararlarla, insanlarımızın yaşam kalitelerini artırabilir, hayattan keyif almalarını sağlayabiliriz. Gençlerimizin umudunu yitirmelerinin, geleceği yaban ellerde aramalarının önüne geçebiliriz. Çünkü bu şehrin en değerli hazinesi, insanlarımız.

Dünyanın gözbebeği

İstanbul, yer yüzündeki en kalabalık 7. Kent... Ama yeryüzünde, yaşam kalitesi sıralamasında, ancak 122’nci sırada olabilen bir kent. dünyanın gözbebeği olan bu muhteşem kent, ancak kentin tüm bileşenlerini ortak paydada buluşturarak yönetilebilir. Çünkü dünya çapında üreten olağanüstü insanlarımız var. İstanbul tek başına bir ülke olsaydı, dünyanın en büyük 25. ekonomisi olurdu. O nedenle, hep birlikte sorumluluğumuz çok, ama, çok büyük.

Böylece yaşam kalitesi artıracak ve kenti yatırımcılar için, akademisyenler için, sanatçılar için, yaratıcı sınıflar için muazzam bir çekim merkezine dönüştürecektir. Biz bu yönetim anlayışına “ YENİ NESİL BELEDİYECİLİK” diyoruz ve 21. Yüzyıl Yerel Yönetim anlayışının böyle olması gerektiğini savunuyoruz. 

-Yeni nesil belediyecilik, yaptığı işi özenle yapan, herkesin hakkına saygıyla yaklaşan, sorumluluklarını bilen, kibirden arınmış, güler yüzlü yepyeni bir yönetim anlayışıdır.

-Yeni nesil belediyecilik, çevrenin kalkınmaya, demokrasi ve özgürlüklerin güvenliğe kurban edilmediği, ama, tüm bu kavramları dikkate alan bir yönetim anlayışıdır.

-Yeni nesil belediyecilik, çoğunluğun yönetme, azınlığın var olma hakkına saygı duyan, bir demokrasi ve yönetim anlayışıdır. Bu aziz kentte yaşayan her bir ferdin, hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmayı temel ilke kabul eden bir belediyeciliktir.

-Yeni nesil belediyecilik  çoğulculuğu ve katılımcılığı, kent anayasasının temel taşı kabul eden, yapboz anlayışıyla değil, uzun vadeli makro planlarla hareket eden bir yönetim anlayışıdır.

-Yeni nesil belediyecilik, kimsesizlerin kimsesi olabilen, kimsenin rencide edilmediği, dezavantajlı gruplara sahip çıkan bir sosyal belediyecilik anlayışıdır.

-Yeni nesil belediyecilik, spordan sanata, teknolojiden inovasyona, markalardan turizme kadar birlikte global şampiyonlar, lider kurumlar ve markalar yaratma anlayışıdır.

- Yeni nesil belediyecilik , dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbulumuzda, kadınların, çocukların, engellilerin ve her kesimden İstanbullunun, kendini özgür, mutlu ve huzurlu hissettiği, seslerinin dinlendiği bir yönetim anlayışıdır.

Bunların hepsini başarmak mümkün. Tek ihtiyaç duyduğumuz şey çok çalışmak ve birlikte olmayı başarmak. Tüm Cumhuriyet okurlarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

‘Ben yaptım oldu...’ zihniyeti artık hayatımızdan çıkmalı

İstanb ul’un başta Büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 39 İlçe belediye başkanı da yaptığı her işte, kenti adına attığı her adımda büyük İstanbul’a saygı duyarak hareket etmeli. Özenli yönetimin temelinde de zaten SAYGI yatmakta. En küçüğünden en büyüğüne bütün projelerimizin, tüm kamusal hizmetlerimizin en yüksek etik standartlarda sahip olmasına gayret etmeliyiz. Nedir bunlar?

-Doğaya saygı

-Emeğe saygı

-Tarihe saygı

- Bilime saygı

- Kente saygı

- Değerlerimize saygı

-İnsana saygı 

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı

 

Beylikdüzü’nde çocuk olmak...

Şehrin ortasında yeni hayat

Hayata tutunuyorlar

Suç yuvası ilim yuvası oldu

Gün batımının en güzel hali...

Beylikdüzü’nde ‘sporun’ ayrıcalığı var

Daima özgür, daima mutlu

İnsanla buluşan belediye

Doya doya özgürlük


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler