Tunç Soyer: En güzel hikâye başlıyor

İzmir’e gelen politikacıların ve pek çok İzmirlinin ortak dileği olan “Türkiye’nin İzmir’e benzemesi” ütopyasının gerçeğe dönüşmesinde ilk adım atıldı. İzmirliler, bir klasiği yerine getirerek CHP’li aday Tunç Soyer’i yüzde 58 ile belediye başkanı seçerken, bu zaferden çok diğer iki büyükşehir İstanbul ve Ankara’nın AKP’li yönetimlerden alınmasına sevindi.

Yayınlanma: 01.04.2019 - 23:14
Abone Ol google-news

Seçildikten sonra gazetemize konuşan Soyer, “Hayat yerelde akıyor ve dünya yerelden değişiyor. Türkiye’de de bu değişimin eşiğindeyiz. 1 Nisan itibarıyla bunun kapısı açıldı. İnsanlar, yerelden değişimin ilk işaretlerini verdiler. Değişim talebinin tabandan geliyor olması son derece kıymetli. Buna sahip çıkacağız. Türkiye’de siyasetin dili de, içeriği de değişecek. Türkiye değişecek ve bu büyükşehirlerle başlayacak” dedi.

Sosyal medyadaki Seferihisar Belediye Başkanı unvanını “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak değiştiren Soyer, ilk olarak en az oy aldığı mahallelere giderek “Hepinizin başkanıyım” diyeceğini açıkladı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Soyer, “Martın sonu bahar oldu. Türkiye’nin en güzel hikâyesi şimdi başlıyor” dedi. Soyer, “Seçmenlerimiz, birlik ve beraberlikten yana oy kullanmıştır. Bizi gömmeye çalıştılar ama unuttukları bir şey vardı, bizler tohumuz. Bir gider bin geliriz. Gömdükçe daha çok geliriz” ifadelerini kullandı.

Rekor İzmir’den
31 Mart seçimlerinde Türkiye rekoru da İzmir’den çıktı. Narlıdere’de CHP, Ali Engin’le yüzde 79.42 oy oranına ulaşarak Türkiye rekoru kırdı. Narlıdere’yi yüzde 71.51 ile Karşıyaka, 70.23 ile Güzelbahçe, 67.82 ile Urla ve yüzde 67.17 oy oranılma Balçova izledi. İlçenin ekonomisini 2 kat büyüteceklerini kaydeden Ali Engin, “Örgütle bütünleştik. Sorunları, gelecek vizyonunu kısa sürede belirledik. Kentin altyapısını, ekonomisini daha üst düzeye çıkarmada insanlarımızı ikna ettim. Örgütümüze teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarımızla, STK, muhtar ve meclis üyeleriyle ortak çalışıp Narlıdere’nin ekonomisini en az 2 misli büyüteceğiz. Narlıdere’yi bir kültür ve sanat merkezi yapacağız. Günde en az 15 saat çalışacağız, 5 yılın sonunda mutlaka bu hedefleri gerçekleştireceğiz” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler