Dünya'da 11 Milyon aracı ilgilendiriyor...Volkswagen'de deprem üstüne deprem

Alman Tagesspiegel Volkswagen CEO'su Winterkorn'un görevine son verildiğini yazdı. Haberin global çapta ses getirmesinden sonra Volkswagen bir açıklama yaptı ve görev değişimi iddialarını saçma bulduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 22.09.2015 - 15:22
Abone Ol google-news

Alman Tagesspiegel Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn'un görevinden alındığı iddia edildi. Winterkorn'un yerine Porsche'nin CEO'su Matthias Mueller'in geleceği ifade ediliyor. Haberin yayımlanmasından hemen sonra Volkswagen sözcüsü yaptığı bir açıklamayla görev değişimi iddialarını yalanladı ve saçma bulduğunu ifade etti.

ABD’deki Volkswagen emisyon skandalı, dünyada 11 milyon aracı kapsıyor

ABD'de hava kirliliği testlerinde yapılan aldatmacanın ortaya çıkması Volkswagen’e pahalıya mal oluyor. Skandal sonrası ABD'li yetkililerin 2009-2015 döneminde satılan 482 bin aracın geri çağrılmasını istemeleri sonrası manipüle edilen ölçümlerin, dünya çapında 11 milyon aracı etkilediği ortaya çıktı. Volkswagen’den yapılan açıklamaya göre, özellikle EA 189 tipi motorlu araçların söz konusu skandaldan etkilendiği ve dünya çapında 11 milyon aracı kapsadığı açıklandı. ABD'deki çevre düzenlemeleri nedeniyle alınan kararın Volkswagen ve Audi markalı araçları kapsadığı belirtildi. Volkswagen hisseleri, yüzde 23’e kadar düşüş gösterirken, şirket üçüncü üç aylık bilançosunda 6,5 milyar euroluk düzeltmeye gidiyor. Şirketin skandal ortaya çıktığından beri kaybının 27 milyar euroya ulaştığı Spiegel dergisinde yer aldı.

ÖZÜR DİLEDİ

Volkswagen’ın ABD şefi Michael Horn skandalla ilgili olarak özür dileyerek “yanlış yaptık” dedi. Volkswagen’e milyarlarca dolar ceza vermesi beklenen Amerika Çevre Koruma Dairesi'nin (EPA) ülkelerdeki diğer araç markalarını da mercek altına alacağı açıklandı. ABD’nin skandalla ilgili olarak en az 18 milyar ceza kesmesi bekleniyor. Volkswagen yönetim kurulu yarın toplanarak, ABD’deki skandal konusunu görüşecek. Uzmanlar, Volkswagen skandalının Alman ekonomisine de çok büyük olumsuz etkileri olacağı uyarısında bulundu. Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Marcel Fratzscher Bild gazetesine verdiği demeçte, “skandalla birlikte Almanya’daki Volkswagen bünyesindeki işyerleri de tehlikeye girecek” dedi.

Gaz emisyonunu manüpile etmekle suçlanıyor

Tagesspiegel'in haberine göre görev değişikliğinin resmi olarak cuma günü yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından duyurulması bekleniyor. Volkswagen ABD’de açılan bir soruşturma sonrası dizel motorlarının gaz emisyon oranlarını manipüle etmekle suçlanıyor.   

AB'den Volkswagen açıklaması

Volkswagen o satışları durdurdu

'Emisyon hilesi' yapan Volkswagen 18 milyar dolarlık ceza ile karşı karşıya

Volkswagen severleri üzen haber

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler