Kılıçdaroğlu'ndan Doğu Akdeniz tepkisi

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğu Akdeniz'de bizim haklarımız var, o hakları sonuna kadar savunacağız, kimsenin bundan endişesi olmasın. AB yaptırım uygulayacakmış, bunu kabul etmiyoruz. Bize ahkam kesiyorlar. Yaptırım uyguluyorlar. Türkiye'ye uyguladığı çifte standarttan vazgeçmediği sürece Avrupa Birliği'nin Türkiye topraklarında değeri yoktur" dedi.

Yayınlanma: 16.07.2019 - 13:39
Abone Ol google-news

<video:1490414>

 

 

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-15 Temmuz darbe girişimi kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle gelirse gelsin, her zaman yer yerde darbecilere karşı çıkacağız. Türkiye'de demokrasi toparlanamamışsa bunun nedeni darbelerdir.

-251 şehidin kanlarının yerde kalmaması için FETÖ'nün siyasi ayağı nerede bunu bilmeye ihtiyacımız var.

-Türkiye’nin demokratik bir anayasaya ihtiyacı var. Herkesin kendisini bulacağı bir anayasa yapmak zorundayız

-Baklavacı, akademisyen, çiftçi, işsiz, Bank Asya'nın önünden geçeni buldun ama en güçlü adamları bulmadın. 

-Bir kadın öğretmen, başörtülü. FETÖ'cü diye gözaltına alınıyor. Alınabilir, soru sorulabilir. Ama bu kadın öğretmen yeni doğum yapmış. Çocuğu bir haftasını doldurmamış. Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var. İtiraz ettim. Hemen 'Sen FETÖ'cüsün' diye bizi suçladılar. Biraz vicdan. Çocuğun anne sütü içmesine neden müsade etmiyorsun? Haksızlığa direnmek lazım.

-(FETÖ borsası) Dayısı olan, parası olan dışarıda. Garibanlar, askeri öğrenciler içeride. Bunların içeride ne işi var? Sırtı kalınlar dışarıda. 

-Bir kişinin gözaltına alınması için MİT'in Emniyet'in ya da MASAK'ın raporu olması lazım. Fettah Tamince'yle ilgili üçünün de raporu var. Nerede Fettah Tamince? Devletin protokolünde. Neden Fettah Tamince'ye ayrıcalık sağlanıyor? Neden işlem yapılmadı?

-17-25'i milat almışlardı. Fettah Tamince 17-25 Aralık'tan sonra Fethullah Gülen'le görüşen kişidir.

-Kim FETÖ'cü? Bunlar değil mi? Aynı zihniyet. 'Aynı menzile gidiyorduk' diyor. Bir ipte iki cambaz vardı şimdi bir cambaz düştü diğer cambaz ipin üstünde oynuyor. Bunu hep beraber görüyoruz.

İhvan kardeşliğinden vazgeçilmesi gerekiyor. Türkiye’nin çıkarları her şeyin üzerindedir. Mısır’la barışacaksın. Bu kavganın faturası ağır olur. Mısır’ın demokratikleşmesi için elimizden geleni yapmalıyız elbette. Bir milletle kavga edilmez. Neden Büyükelçimiz yok?Suriye ile resmi görüşme yapılmalı. Neden dolaylı görüşüyorsunuz? Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye için önemlidir

-Eren Erdem, Osman Kavala, Musa Kart, Hakan Kara, Güray Öz hepsi hapiste. Hayatları FETÖ'yle mücadeleyle geçmiş. Emre İper, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör hapiste. Barış istedi diye Füsun Üstel, Tuna Altınel hapiste. Bilim insanları, çocuklarımızı yetiştiriyorlar. Hapisteler.

-251 şehidimiz oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsini anıyoruz. Demokrasi güçlensin diye verilmiş bir bedeldir. Dediler ki bu şehitler için yardım kampanyası açalım. Adı 'dayanışma kampanyası' Bakan, AA'nın editör masasına katıldı. 'Kaç lira toplandı' diye sordular. 20 Ocak 2016 itibariyle 309 milyon lira. Vakıf kuracaklardı, KHK ile. Uzun bir süre geçtikten sonra kuruldu. Bu para nerede? 309 milyon liradan daha mı fazla? Para bir yerde kullanıldı mı onu da bilmiyoruz. Şehitler arasında ayrım yapmıyoruz. 82 milyonun şehididir.

-Erdoğan gazetecileri davet ediyor. Milli birlik gününde. Hep beraber gelin diyor 15 Temmuz'da. Ama havuz medyasını çağırıyor. Sözcü, Cumhuriyet gayri milli mi? Bunlar millidir. Sen gayri millisin. Birgün, Evrensel, Yeniçağ, Halk TV, Tele1, Fox TV... Türkiye'nin en çok satan gazetesini en çok izlenen kanalını çağırmıyorsun.

-Doğu Akdeniz'de bizim haklarımız var, o hakları sonuna kadar savunacağız, kimsenin bundan endişesi olmasın. AB yaptırım uygulayacakmış, bunu kabul etmiyoruz. Bize ahkam kesiyorlar. Yaptırım uyguluyorlar. Türkiye'ye uyguladığı çifte standarttan vazgeçmediği sürece Avrupa Birliği'nin Türkiye topraklarında değeri yoktur. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün masrafları nedir? Ben bilmiyorum. Meclis'teki milletvekillerinin de bilgisi yok. İstanbul Havaalanı kaça yapıldı? Bilen yok. 21 şehir hastanesi. 9'u açıldı, diğerleri bekliyor. Kaça yapıldı? Niye açıklamıyorlar? Sizin torunlarınıza yük yüklediler de onun için. Bunların paralarını siz ve sizden sonra torunlarınız ödeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler