Nagehan Alçı'ya suç duyurusu!

Gazeteci Nagehan Alçı hakkında, ‘’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, nefret ve ayrımcılık ve hakaret’’ iddiası ile suç duyurunda bulunuldu.

Yayınlanma: 19.06.2018 - 12:44
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran CHP İstanbul vekili Mahmut Tanal, “Nagehan Alçı'nın ‘Türkiye'yi ve CHP'yi kilitleyen yüzde 7' başlıklı yazısı toplum içerisinde provokasyonlara neden olabilecek niteliktedir'' dedi ve şu görüşleri savundu:

‘'Alçı, köşe yazısında ‘Karşılıklı fanatikleşme her iki kanatta da mevcut ama burada bir farklılığı da vurgulamak istiyorum. AK Parti tabanında Recep Tayyip Erdoğan'ın lider olarak çok büyük gücü var ve savaş baltalarını çıkarmaya kalkanları tek hamlede söndürecek kudrete sahip' ifadelerini kullanmıştır. Bu söylemiyle her iki kanatta diyerek toplumu ayrıştırmış, savaş baltalarını çıkarmaya kalkanları tek hamlede söndürecek kudrete sahip söylemleriyle de toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Alçı'nın provokasyona davetiye çıkaran yazısına ilişkin derhal soruşturma açılması elzemdir''

NAGEHAN ALÇI'NIN İLGİLİ YAZISI ŞÖYLE:

"Karşılıklı fanatikleşme her iki kanatta da mevcut ama burada bir farklılığı da vurgulamak istiyorum. AK Parti tabanında Recep Tayyip Erdoğan’ın lider olarak çok büyük gücü var ve savaş baltalarını çıkarmaya kalkanları tek hamlede söndürecek kudrete sahip. Nitekim Maranki gibi isimlerin etkisi hemen bitirilebiliyor. Sosyal medyadaki Maranki adayları da sesini kesip susuyor böylece.

CHP’Lİ MARANKİ’LER

Öte yandan CHP tabanında azınlık teşkil etmekle birlikte partiyi de zehirleme gücüne sahip CHP’li Maranki’ler denilebilecek bir kesim var ki aslında bunlar CHP’nin hiçbir zaman seçim kazanamamasının da baş sebebi. Öte yandan bunlara tamamen hâkim olup susturabilecek bir CHP liderliği de mevcut değil."

 

<haber:987841,986876>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler