Dışişleri'nin telefonla imtihanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefonla aradığı bakanlık bürokratlarına ulaşmakta sıkıntı yaşayınca bir genelge ile personelden cevapsız çağrılara geri dönüş konusunda hassasiyet istedi.

Yayınlanma: 19.09.2016 - 23:12
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra personeli özellikle doğum günlerinde kutlamak için arayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açılmayan ve geri dönülmeyen telefonların ardından bir genelge çıkarttı.

Genelge ile Dışişleri personeline tüm cevapsız çağrılara dönülmesi talimatı verildi. Ağustos ayının son gününde İnsan Kaynakları Dairesi tarafından yayımlanan genelgede şu ifadeler yer aldı: “Sayın Bakanımızın, misyon şeflerimiz dahil olmak üzere, yurtdışında ve yurtiçinde görevli personelimizi, çeşitli vesilelerle telefonla doğrudan aradıkları malumlarıdır.

Bazı mensuplarımızın, Sayın Bakanımızın kendi cep telefonundan yaptığı aramalar dahil, cevapsız çağrılara geri dönmedikleri dikkat çekmektedir. Bu durumun, bilinmeyen bir numaradan alınan çağrıları yanıtlama ve cevapsız aramalara geri dönme konusunda bir duyarsızlıktan kaynaklanabileceği akla gelmektedir. Özellikle yurtdışındaki vatandaşlarımız, acil durumlarda mensuplarımıza cep telefonları üzerinden ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bu çerçevede, Sayın Bakanımız, mensuplarımızın kendilerine gelen tüm aramaları yanıtlama ve cevapsız çağrılara geri dönme konusunda hassasiyet göstermeleri talimatını vermiştir.”

Ben de Başbakanım

Çavuşoğlu’nun iş ile ilgili konularda ve kimi zaman da sadece kutlama için açtığı telefonlarda ilginç diyalogların da yaşandığı öğrenildi. Çavuşoğlu’nun gece geç saatlerde doğum gününü kutlamak için aradığı bir personele “Ben Bakan Çavuşoğlu” dedikten sonra karşıdaki şahsın “Ben de başbakanım” dediği ve uzun süre Bakanın kendisini aradığına inanamadığı öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler