Şaşkın Ördek

23 Eylül 2011 Cuma
\n

Biliyorsunuz: Türkiyeden NBAe giden ilk basketbolcu Mirsad Türkcan idi Fazla uzun sürmedi bizim Mirsadın NBA serüveni. Geri geldi ve yeniden Efes forması giymeye başladı. Ve... İşte o zaman tanıştık biz şu ünlü NBA görgüsüzlüğüyle. Takımdan ayrı ısınmalar, deplasmanlarda single odalarda kalma talepleri falan filan.. Hidayete (!) ermiş gibiydi Mirsad!

\n

Be adam! Sen NBAe gitmeden önce takımına daha yararlı bir oyuncuydun Geri geldin. Bir sürü yeteneğini yitirmişsin. Ağırlaşmışsın, adam eksiltemiyorsun, eskisi gibi iyi şut sokamıyorsun ama havandan da geçilmiyor. İyi oyna canımızı ye! Ama... Bir NBA turu attın diye kafamıza da çıkma be birader! (Demiştik içimizden.)

\n

Neyse! Mirsad çok kısa bir zamanda toparladı kendini ve (bana göre) Avrupanın en iyi oyuncularından biri olarak bugüne kadar sürdürdü basketbol kariyerini. Darısı diğer NBA şaşkınlarının başına

\n

Üzülmeyin! Bu şaşkın NBA ördeği sendromu yalnızca bizde görülen bir arıza değil. Birçok Avrupa ülkesi tanıştı bu hastalıkla. Her biri, sırayla, NBAe gönderdikleri yıldızlarının geriye birer hilkat garibesi olarak döndüğünü gördü. Önce biraz bocaladılar. Kafa üstü çakıldılar. Sonra akılları başlarına geldi ve bir tur şutladılar NBA şaşkınlarını: Uyum sağlayamayanları kadro dışında bıraktılar Sonunda (çoğu ülkede) taşlar yerine oturdu. NBA ukalaları yelkenleri suya indirdi. Kısaca.. Uzaylı olmadıklarını anladılar. Dünyalı eski takım arkadaşları ile birlikte çalışmayı, sırt sırta savaşmayı kabullendiler Kurallara uyanlar ulusal takımlarda yerlerini aldılar, şımarıklar kadro dışı kaldılar! (Bkz. Fransa)

\n

Biz bu sürecin tam ortasındayız. İlk gidenlerin bazıları tam düzelirken yaşlandılar. Diğer bazıları ise şimdilerde nedamet getiriyor, ama (bence) artık çok geç Yenilere gelince... Şımarıkların bazılarına hak ettikleri şutu biz de çektik ama bizim federasyon başkanı çıkıp açıkça bunu söyleyemiyor. Sakatlığı geçmemişti, caktı, cuktu deyip kıvırıyor. Söylesene be adam arızalıydı bu herif diye. NBA şaşkınlığının ne anlama geldiğini herkes duysun, öğrensin. Ve... En önemlisi de... Sapla saman birbirine karışmasın. Ulusal forma için terleyenle, terlemek istemeyen bir tutulmasın. Ancak böyle düzelir bu işler

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları