Vardır Bir Nedeni!

17 Haziran 2011 Cuma
\n

Teknik detaya gerek yok. Görünen gerçek şudur: Galatasarayın koçu Oktay Mahmuti, Fenerbahçe Ülkerin koçu Neven Spahijadan çok daha iyi maç yönetiyor... Bu gerçek, Abdi İpekçi Salonunda oynanacak bu geceki maçta Fenerbahçenin Galatasarayı yenerek şampiyon olması durumunda bile değişmez: Mahmuti, Spahijadan daha iyi bir koç!

\n

Dikkat edin. Özellikla koçluktan söz ediyorum. Teknik adam demiyorum, çünkü o ayrı bir kategoridir. Ve çünkü.. Teknik adamlığın başarı kriterleri koçluktan farklıdır. Onu zamanında değiştirdi - filancayı kenarda unuttu, onu soktu - bunu çıkardı, molayı aldı - almadı, alan savunmasına döndü, rotasyonu abarttı falan filan gibi maç bazındaki coaching incelikleri koç değerlendirmesi için yeterli olabilir, ama bu işin bir de derin yanı vardır. İyi teknik adam değerlendirmesi, bir takımı bütçesine en uygun şekilde kurup, hazırlayıp, sezon içindeki sorunlarını çözerek gelebileceği en iyi yere getirmekten başlayan kısa dönemli lerinden, uzun süreli plan ve projelerine bakılarak yapılır... Bugün bu konuda racon kesmek için doğru bir gün olmayabilir, ama yine de ben kişisel görüşümü yazacağım: Bence... Oktay Mahmuti, Neven Spahijadan daha iyi bir teknik adam!

\n

Aman Tanrım! Ne yaptım ben? Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde görüş beyan edilir mi hiç? Şimdi bazılarıGalatasarayı gaza getiriyor diyecekler. Diğer bazıları da Fenerbahçeyi dolduruyor diye tam tersini iddia edecekler. İyi... Tamam! Tek bir görüşle ikisini birden yapabiliyorsam aferin bana. Buluttan nem kapıp, her görüşün ardında bir taraftarlık arayan fanatikler için de başka bir görüşümü yazayım. Kafalar iyice karışsın. Bence... Bu gece bu iş biter! Galatasarayın gücü (kendi evinde de olsa) bir kez daha Fenerbahçe Ülkeri yenmeye yetmeyecektir. Kim nereye çekerse çeksin. Benim görüşüm bu!

\n

Bu durumda Turgay Demirel, Fenerbahçe Ülkere kupasını 10 bin Galatasaraylının önünde vermek zorunda kalacaktır ki.. Tadından yenmez o dakikaların. Sinan Erdemdeki maçta bile son 1 dakikada ortaya çıkıp, Shippin basketi ile birlikte ortadan kaybolan Federasyon Başkanı bu kupayı nasıl verecek merak ediyorum?

\n

Neyse! Bana ne... Ayrıca.. Türkiyenin dünya ikincisi olduğu başarılı bir yılın ardından o sporun federasyon başkanı ortalıkta görünmemeye gayret ediyorsa... Vardır bir nedeni! Teknik detaya gerek yok. Vardır bir nedeni!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları