Arif Kızılyalın

F.Bahçe: 0 Hakan: 0

08 Şubat 2015 Pazar

Bir kaleci maçın yazgısını belirler mi?
Evet, dün gece belirledi. Ara transferde Trabzonspor’a kiralık gelen Kayserispor’un file bekçisi Hakan Arıkan, tek başına Fenerbahçe’yi durdurup takımının hanesine 1 puanı yazdırdı. Yanılmıyorsam 9 ya da 10 net fırsatta rakibe gol izni vermedi.Özellikle Emenike, Diego ve Webo’nun vuruşlarında inanılmaz kurtarışlar yaptı. Elbette önünde oynayan stoperler Aykut, Carl ve sonradan Belkalem’in de katkıları unutulmamalı, ikinci topları iyi savuşturdular.
Peki Hakan kahramanlığa soyunurken Mehmet Ekici’si, Özer’i, Sefa’sı, Yusuf’u Cardozo’su ne yaptı?
Koca bir hiç. Ayaklarında top tutamadılar. Gerçi Cardozo varken kenar beklerin devreye gireceği bir oyun sistemi oturtamayan Ersun Yanal’ın da bu mahkûm futbola katkısı var. Galiba 1 puan iyi puan diye düşündü kurt hoca, kitledi oyunu. Yoksa 4 eksik bahane değil...
Gelirsek maçın etken tarafına; “F.Bahçe iyi oynadı ama final vuruşunu yapamadı” cümlesi geceyi özetler mi bilemiyorum!
Bazen topun canı vardır, istemezse çizgiyi geçmez; geçmedi de... Baskılı oynadılar, Mehmet Topal ve Selçuk’la orta alanı iyi tutup rakibi kitlediler, çokça Caner, ara sıra Gökhan ve Alper’le bindirme yaptılar ama pivot santrforları Emenike’ye golü attıramadılar.Üretkenlikle telaş da galiba biraz birbirine karıştı. Elbette Hakan başarılıydı ama Emenike doğru şut tercihi yapsa skor tabelası şenlenirdi. Ya da İsmail Kartal, yabancı sınırlaması endişesi olmadığı halde karambol topları için Diego’yu oyunda tutsa belki son dakikalardaki kargaşadan gol çıkardı ama onun tercihi Selçuk’tu...
Dönersek maçın asıl kahramanı Bülent Yıldırım’a.
Trabzon Başkanı Hacıosmanoğlu tarafından yapılan tam saha baskıdan etkilenmiş yılların kurt hocası. ‘Yanlış düdük çalar da Trabzon’u ezdirirsem’ endişesi yüzünden okunuyordu. Ezdirmedi Bordo - Mavili ekibi!
Ne yalan söyleyelim bu kadar baskı altında çok daha kötü bir yönetim de gösterebilirdi Bülent hoca. Yine de Hacıosmanloğlu, Türk futbolunda çok tehlikeli bir kapıyı açmıştır, dikkat!.. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları