Arif Kızılyalın

Tur TamamAma...

19 Ağustos 2011 Cuma
\n

Futbolu gerçekten özlemişiz; bunu dün gece Fiyapı İnönüde gördük. Seyircimiz, futbolcumuz, top toplayıcımız, köftecimiz; sözün özü hepimiz... Şu lig bir an önce başlasa da havamızı bulsak...

\n

Maça gelirsek; varsılla yoksulun mücadelesi vardı Dolmabahçede... Kimse kusura bakmasın, Rusyanın 2. lig takımı Alania, Beşiktaşın ayarında değil. Hani bir deyim vardır, formayı koysan kazanır diye; dün akşam öyle bir 90 dakika izledik. Yeni teknik direktör Carvalhal, eldeki malzemeden en iyisini sahaya sürmeye çalışmış. 4’lü savunma önünde Fernades ve Ernst, oyun kurucu Guti, önlerinde Mustafa Pektemek, Almeida, Simao... Anlaşılan Portekizli hoca fantaziyi sevmiyor. Gerçi Simaonun sakatlanıp çıkması ve Holoskonun girmesi Beşiktaşın ideal düzenini bozmuş gibi dursa da Kara Kartalın Alaniayı yenmesi için çok fazla çaba sarf etmesine gerek yoktu. Çabalamadılar da zaten! Sivokun golü sonrası Almeidanın düşürülüşü ile gelen Gutinin penaltısı ve Almeidanın final vuruşu: 3-0.

\n

Büyük olasılıkla Rusyada da kazanır Beşiktaş. Ama gruplarda bu takım ne yapar onu bilemem. Çünkü dünkü tempo ve tatil havasındaki anlayış Avrupadaki zaferlere yetmez. Çünkü sistem var, yıldız var ama takım oyununu oynayacak heves yok!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Çalışan emekliler! 29 Mayıs 2024
AİHM rekoru! 22 Mayıs 2024
Adı derbi! 21 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları