Ebru Kılıçoğlu

‘Var ’ mısın yok musun?

24 Aralık 2018 Pazartesi

Her ne kadar bu maç tamamlandığında önünde oynanacak 17 maç daha olsa da Galatasaray açısından bu sezonda bir varoluş mücadelesi bu. Zira zirvenin puan kaybettiği bu haftada Sarı-Kırmızılılar, rakibini değil kendi ‘kaybetme psikolojisini’ yenmek zorunda. Teknik direktör hariç cezalıların ve sakatların geri döndüğü bu maçın bu nedenle bir ‘bahanesi’ de yok. En sevdikleri taktik ve ideal kadroyla ev sahipliği yapıyorlar Sivasspor’a.
Rakip takıma gelince... Son derece disiplinli bir 4-4-2 taktik dizilişle çıkıyorlar sahaya. Savunmada açık verseler de Douglas ve Robinho’nun kusursuz uyumu ve hızı bu açığı kapatıyor. 9. dakikada G.Saray savunmasını G.Saray ‘salınmasına’ dönüştüren bir hızla geliyor ve maçın ilk golünü imzalıyorlar. Bir hafta önceki G.Saray, böyle bir gol karşısında reaksiyonsuzluktan mustarip olabilirdi belki. Ancak başta Belhanda, Onyekuru, Ndiaye ve Feghouli olmak üzere G.Saraylı futbolcular buna izin vermiyor. Onların rakibi yıpratan temposu, rakip savunmayı hataya zorluyor. Sonunda böyle bir pozisyonda VAR teyidinden sonra verilen penaltıyı Eren, 20. dakikada gole çevirince durum eşitleniyor. Bunu Ndiaye’nin insanüstü bir çabayla asistini yaptığı ve Feghouli’nin tamamladığı 30. dakikadaki gol izliyor. Bu aynı zamanda G.Saray’ın uzun süredir kaybettiği futbol karakterini yeniden kazandığının teyidi. 41. dakikada yine bir Douglas-Robinho rüzgârına engel olamayıp ilk yarıyı 2-2 berabere kapatmış olsalar da G.Saraylı futbolcular, dün erken pes etmeyeceklerini ikinci yarıda kanıtlıyorlar. 51’de önce ofsayt sayılan ama yine bir VAR desteğiyle skora eklenen güzel bir golle öne geçiyor. Ardından da bir başka güzel golle skoru 4-2’ye taşıyorlar. İki golü de imzalayan isim, bu maçın şüphesiz yıldızı Onyekuru.
G.Saray’ın fırtınalı günleri ‘VAR’a gelen eleştirilerle başlamıştı. Ancak bugün G.Saray’a ‘varım’ dedirten yine bu sistemden gelen kararlar oluyor. Son düdük G.Saray’ı devre arasına moralle yolluyor ama G.Saray’ın var gibi gözüken yoklarını yani stoper ve özellikle forvet sorununu mutlaka ve acilen çözmesi gerekiyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Koltukta rahat 22 Nisan 2024
Kazanç ve kayıp 16 Nisan 2024
Hamur 3 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları