Eşitlik Yasak

01 Aralık 2012 Cumartesi

Siyah önlük, beyaz yaka bizim okuldaki eşitliğimizdi.

\n

Eşitlik istemiyorlar ki... Ne yaşamda, ne okulda ne de cinsiyette.

\n

Varsıl ile yoksul arasındaki ayrım belli olacak. Varsıl, yoksula göstere göstere giyinecek, yiyecek. Yoksulsa, varsılın göstere göstere verdiğini giyecek, yiyecek, yakacak.

\n

Okullarda kıyafet özgürlüğü adı altında kızlar yasaklanacak, erkekler serbest...

\n

Eğitim-İş Sendikası kararlı. Kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek hükmü ile küçücük çocukların kolundan bile huylanan bir kafanın ürünü yeni Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliği yargıya taşıyacak.

\n

Başbakan’ın talimat verdiği yargıda aşağı yukarı ne olacağı şimdiden belli olduğu için, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi son hedef!

\n

Cumhuriyetin getirildiği durum içler acısıdır.

\n

Sessiz Çığlık

\n

\n

Balyoz davasından tutuklu olanların eşleri arasında yardımlaşma ve dayanışma, karşı karşıya kalınan hukuksuz uygulamalara, yaşanan usulsüzlük ve adaletsizliklere karşı kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulan Vardiya Bizde Platformugeçen ekim ayından bu yana sessiz çığlıkeylemlerini sürdürüyor.

\n

Sessizlik bir simge. Savunma hakkının yok edilmesi ve tutuklu yakınlarının konuşmalarına bir engel olunmasına karşı bir simge.

\n

Platform üyeleri, her hafta cumartesi günleri, saat 13.00-14.00 arası İstanbul-Beşiktaş’ta, Ankara-Sakarya Caddesi’nde, İzmir-Gündoğan’da ve Gölcük’te oluyorlar.

\n

Tutukluların fotoğrafları, mektupları ile; davaya ve hukuksuzluğa ilişkin sözleri içeren pankartlar ile; davayı özetleyen bildiriler ile... Susmuyorlar, sessiz kalıyorlar.

\n

\n

Cumhuriyetten Fikri Takip

\n

\n

Uğur Mumcu’nun izinde Rabıta örgütünün bağlantıları çalışmasının izini sürerken bir belgeye daha ulaştık. Belge, yine Cumhuriyet’ten. Ümit Gürtuna imzalı haber, 1 Mayıs 1969’da yayımlanmış. 1. sayfaki başlık şöyle:

\n

Şeriatçı akımın gelişmesi plânlanıyor.

\n

Haber Şeriat devletleri kurmayı amaç edinmiş bulunan Rabitatül Âlemül İslâm, Dünya İslam Birliğinin geçen hac zamanı, Mekkede yapılan Genel Kurul toplantısında, başta Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarından Yaşar Tunagür olmak üzere, birçok din görevlisi katılmıştırdiye başlıyor ve sürüyor:

\n

Aynı toplantıya katılan hükümlü Mehmet Şevket Eyginin, ‘Yakında, uzun zamandır mücadelesini yaptığımız şeriat devletini kurmak için harekete geçeceğiz’ şeklinde konuştuğu İçişleri Bakanlığı ve ulusal güvenlik örgütlerine gelen haberlerden öğrenilmiştir.

\n

Haberden bir bölüm daha:

\n

Toplantılar sırasında Türkiyedeki şeriatçı akımın gelişmesi üzerinde durulmuş, yeni taktikler ve strateji görüşülmüştür.

\n

O dönemde Cumhuriyet’in Ankara bürosunda diplomasi muhabiri olan Ümit Gürtuna, bu haberi ile 1970 yılında Ankara Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Yılın Gazetecisi Ödülü nü almış. Ne var ki, haberde adları geçenlerden kimileri dava açmışlar. Gürtuna, Cumhuriyet’in başyazarı Nadir Nadi ile birlikte yargılanmış. Son duruşmada, haberin doğruluğuna ilişkin resmi belgeleri kanıt olarak mahkemeye sunmuşlar ve aklanmışlar.

\n

Diyeceğim şu ki: Yıllardır Rabıta örgütü, Türkiye’yi biçimlendirmek için kendisiyle işbirliği yapanlarla hep birlik olmuş, hedefinden vazgeçmemiş. Sonunda da istediği iktidara ulaşmış.

\n

Cumhuriyet gazetesi geleneği de, yıllar içinde gazetecilik için olmazsa olmaz bir koşul olan fikri takibihiç bırakmamış, Rabıta’nın izini adım adım sürmüş.

\n

Gazeteci ustalarımızdan devraldığımız bayrağı taşımış olmak çok farklı bir duygu...

\n

\n

Kiralık

\n

Yurdun parsel parsel satıldığını biliyorduk. Devletin kiraya verildiğini de MHP’li Özcan Yeniçeri TBMM kürsüsünden açıklamış bulunuyor:

\n

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012 yılı için, Balgat semtinde bulunan hizmet binasına 1 milyon 416 bin Türk Lirası kira ödemektedir. Aynı bakanlığın Söğütözü semtinde bulunan hizmet binasına yıllık ödenen kira ise 2 milyon 714 bin liradır.

\n

Yine, Dışişleri Bakanlığının, ek hizmet binası için kiraladığı bir binaya 2003ten 2012ye kadar ödediği para 4 milyon 294 bin 588 liradır.

\n

Dışişleri Bakanlığı resmi konutu olarak kullanılan binaya milletin vergilerinden ödenen para 2012 yılı için 571 bin 973 TL olmak üzere, dört yıl içinde toplam 1 milyon 820 bin 794 lira ödenmiştir.

\n

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü hizmet ek binası için 2008den 2012ye kadar 10 milyon 857 bin 134 lira 18 kuruş ödeme yapmıştır.

\n

Aman Dikkat

\n

\n

Recep Tayyip Erdoğan, Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de giderizdiyor.

\n

Aman atla gitmesin, tehlikeli olur.

\n

Bir kere ata bindi, ne olduğunu hepimiz biliyoruz...

\n

\n

Güneş Gibi

\n

Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat’ın kendisini de hedef aldığını belirterek, “Bu müdahaleler güneşi üfleyerek söndürmek gibi mantık dışıdırdedi.

\n

O güneşin kim olduğunu da siz anlayın artık!

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

IMF Defteri 27 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları