BDP'ye Yabancı Tavsiyesi...

07 Ekim 2011 Cuma
\n

\n\n\n

Ülkede kalıcı barışın yerleşmesini isteyenler, terörün bir an önce sona ermesi için Kürt kökenli politikacılara ağır sorumluluk düştüğünü anımsattıkça, o kesimin şiddet yanlısı taraftarları, kendilerini ancak şiddete dayanan bir stratejinin ayakta tutacağını sanarak huysuzlaşıyor.

\n

Dün, bu gözlemi haklı çıkartacak bir haber, -şayet doğru ise- KCKnin kaosun artarak sürmesini istediğini ileri sürerek kalkışmada Kürt analarını öne çıkartarak, polis panzerlerinin altına girmesi, hatta gerekirse ölmelerini buyurduğunu yazıyordu!

\n

KCKyi bir lalettayin bir Kürt sivil toplum hareketi olarak tanımlayarak; şiddete dayanan eylem tavsiyelerini önemsememek de var. Bugünkü yazıma kaynak olan bu haberi birinci sayfasına manşet olarak veren gazeteye bakarak alarm zillerini çalmak da. Ne ki, Ahmet Türk gibi önde gelen bir Kürt politikacının soydaşlarına başkaldırı yöntemini tavsiye ettiğini de gazete haberlerinden öğrenince, kalıcı barışın sağlanmasını isteyen bir yurttaş olarak düş kırıklığına uğramak kaçınılmaz oluyor.

\n

Bereket şiddeti terk etmek, kalıcı bir barışın sağlanarak, BDPnin TBMMde temsil edilen bir siyasi gruba sahip oluşunun getirilerinden yararlanmasını salık verenler sadece bu ülkenin aklı başında insanları ile sınırlı kalmıyor. Yakın zamana kadar PKKyi el altından destekleyen AB ülkelerinde, o arada Fransada bu terör örgütüne duyulan sempatinin yerini eleştiri ağırlıklı bir politikaya bıraktığı görülüyor. 90lı yıllarda öncülüğünü eski cumhurbaşkanlarından Mitterandın eşi Daniel Mitterandın yaptığı hareket, sadece Türkiyeyi değil; Avrupa ülkelerinde de şiddet eylemleri yapan terör örgütüne sempati duymadıklarını ortaya koyan sesler duyuluyor. Fransa Dışişleri Bakanlığının parlamentoda bir milletvekilinin Kürt sorunu hakkında ülkesinin tutumunu öğrenme amacıyla verdiği önergeye verdiği yanıt dünkü Yeni Şafak gazetesinde yer almıştı:

\n

Kürt kökenli nüfusun seçilmiş temsilcileri, Kürt sorununa barışçıl çözüm arayışında saygın muhataplar olabilmeyi arzuluyorlarsa, ABnin terör örgütü listesinde yer alan PKKnin şiddetiyle aralarına net bir mesafe koymalı.

\n

BDPnin TBMM bünyesinde yürütüldüğü gibi Kürt sorununa çözüm için tek yol olan politik diyaloğa bütünüyle katılmaları apaçık kaçınılmazdır.

\n

Sağduyu sahibi herkes, Fransız parlamentosunun tutanaklarındaki bu resmi hükümet görüşü için sadece Aklın yolu birdir diyecektir.

\n

Öyleyse 9 Ekimde Gemlikte yapılacak yürüyüşü düzenleyenler, atacakları her adım ve seslendirecekleri her slogan için o nasihatı unutmamalıdır.

\n

Bunları biliyor muyuz?

\n

Eski bir politikacı, değerli araştırmacı Erol Tuncer’in, başkanı olduğu Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESAV) bir kitabı daha kütüphanelere kazandırdı.

\n

Seçim 2011adını taşıyan bu yapıtta, geride bıraktığımız genel seçimin değerlendirmesi yanında, seçime katılma oranları, siyasi partilere devlet yardımı, iptal edilen oylar gibi bir dizi değerlendirmede yer alıyor.

\n

O arada 2011 yılında AKPnin Hazineden 186.544.716 TL, CHPnin 83.608.383 TL, MHPnin de 57.148.011 TL aldıklarını da öğreniyoruz.

\n

Kitap, TESAV Faks: 427 40 10, e-posta: [email protected]den de sağlanabiliyor.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları