Selçuk Erez

Ulusal bir Frankenştayn yarattık!

05 Kasım 2015 Perşembe

Hava meydanına giden ana yol kapatılmış, törenin yapılacağı alanda binlerce hemşerimiz ve on binlerce polis yer almıştı.
Başbakan kalabalığı süzdü ve konuşmaya başladı:
- Milli uydu, uçak ve otomobilden sonra şimdi de yüzde yüz milli bir Frankenştayn yaratmanın onurunu sizlerle paylaşıyorum. Kıymetli doktorlarımız ve mühendislerimiz dünyanın bütün âlimlerini kıskançlıktan çatlatacak bir başarıya imza atmışlardır. Uzay araştırmalarında çok ilerlemiş olan Çinliler bile bugüne kadar böyle bir şey yapamadılar; onlar yapa yapa Xian’da bulunan seramikten askerleri yapabildiler.
Son günlerde Guardian’ın ve bir sürü Zaytung’un bu dünyada eşi görülmemiş başarımızı çekemeyip neler yazdıklarını biliyorsunuz. Şimdi Frankenştaynımızı yaratan bilim takımının başı olan Profesör Haydar size gerekli teknik açıklamaları yapacaktır.
Haydar Hoca, benim çocukluk arkadaşımdır; hayvanat bahçesi müdürlüğü sırasında edinmiş olduğum deneyimler, bu çalışmalarda büyük çapta yararlı olmuştur. Haydar Hoca: Milli Frankenştaynımızı meydana getirmek kolay olmadı. Her organını büyük bir titizlikle seçtik. Tamamen organik olan bu mükemmel yaratık için Spiegel’in ileri sürdüğü gibi ithal kertenkeleler değil hakiki Kurbağalıdere kurbağaları ve Ayvansaray solucanları kullanılmıştır. Bu malzemeye Aspendos’tan yeterli miktarda edinilmiş mutfak mermeri de katılmıştır. Rengi şu anda biraz fazlaca beyaz görünse bile iklim ve tabiat şartlarının etkisiyle zamanla orijinali ile aynı renge dönüşeceği kesindir. Domuz eti içermemektedir. Beynini IŞİD’den sağladığımız külliyen yalandır. Kafatasına monte edilen, Sayın Başbakanımızın Konya’dan getirdiği irice bir malak beynidir. Siz onun seçim gezileri sırasında çarşıda sadece esnafın elini sıktığını sandınız; o aslında kasaplarla bize getireceği beynin pazarlığını yapmakta, görülmemiş bir özveriyle bilim âlemimize katkıda bulunmaktaydı. Frankenştaynımızın içine yerleştirdiğimiz prompterler sayesinde konuşmalarının bir yere bakmadan ve bakmama numarası yapmadan sürdürebilecektir. Şimdi sorularınızı cevaplaması için sözü yeniden Sayın Başbakanımıza bırakıyorum:
- Biri sordu, söyleyeyim: Son kullanma tarihi diye bir şey yoktur; inşallah çok yaşayacak ve Ulu Hakan Abdülhamid Han’ın 33 yıllık iktidar rekorunu kıracaktır. Danışmanlığına milli bir partimizden bize katılan vekillerden birini atayacağız. Adını şimdilik açıklamamayı, onu İgor kod adıyla anmayı tercih ediyoruz. Vergi mi dediniz? Hayır, niçin versin? Evet, yasa yapar ama bunlara uymak zorunda değildir.
Kafasının üstüne neden mi monte ettik o pervaneleri? Sıcak havalarda serinlesin diye tabii. Ha bir de bakarsın bir aksilik olur, bunca itinaya rağmen işler iyi gitmez. Gerekirse selametle uçuversin gitsin diye ekledik onları.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları