'Seninki Kaç Santim?'

12 Haziran 2011 Pazar
\n\n\n

Duyduk duymadık demeyin! Seninki Kaç Santim?kampanyasının sonu için gün sayıyoruz. Hâlâ kampanyaya katılmadıysanız acele edin! Derhal imzanızı verin! Greenpeacein Türkiye denizlerindeki avlanma standartlarının yeniden belirlenmesi amacıyla sürdürdüğü kampanyadan söz ediyorum! (Yoksa siz başka bir şey mi sandınız!)

\n

Derhal kampanyaya katılın, imza verin ki, günün birinde çocuklarınız, torunlarınız size Denizlerimizde balıklar tükenirken sen ne yapıyordun?diye sorduklarında en azından yerin dibine geçmeyin!

\n

Yavru balık yoksa...

\n

Greenpeace, yavru balık avcılığının, yasadışı avlanmanın engellenmesi, amacıyla geçen yıl aralık ayında başlattı bu kampanyayı. Hatta Türkiye sularındaki balıkların avlanma boylarını belirleyen cetveller hazırladılar. Kamuoyunu etkilediler...

\n

Bugün dünya denizlerinin balıkların yüzde 90ı, balık türlerinin yüzde 60ı tükenmiş durumda... Böyle giderse 2050 yılında ise hiç ama hiç balık kalmayacak. Yavru balık yoksa, büyük balık da yok”! Balıkların yok olması demek denizlerin ölmesi demek!

\n

Kampanyaya beklenenin üstünde destek geldi. Hatta bu büyük ilgiye Greenpeace Türkiye temsilcileri ve destekçileri bile çok şaşırdı! Oysa şaşacak bir şey yok, cinsellik çağrıştıran her olay, her slogan bizimki gibi erkek milletin büyük ilgisini çeker! Kabul etmeliyim ki, kampanyaya buldukları başlık, erkek çocukların kafasını fena halde meşgul eden, malum çağrışımları davet eden, harika bir buluş!

\n

Kampanya daha ilk andan etkili oldu. Tarım Bakanlığı, denetimleri arttırdı. Ayrıca bu konuyu resmi olarak gündeme aldığını açıkladı. Gelin görün ki, balıkların avlanma boylarıyla ilgili kurul toplantısını, seçimler sonrasına attı. Bu kurul 21 Haziranda toplanacak!

\n

Herkese iş düşüyor

\n

Greenpeaceçiler diyor ki, Hep birlikte kampanyanın ilk bölümünü kazanıp yavru balıkları resmi toplantı gündemi nasıl yaptıysak, sürdürülebilir bir balıkçılık için de doğru kararların çıkmasını sağlayabiliriz.Haklılar!

\n

Diyorlar ki: Toplantıda yasal balık avlanma boylarıyla ilgili net bir karar çıkmazsa, ülkemizin deniz kaynaklarının korunması adına çok önemli bir fırsat kaçmış olacak. Haklılar!

\n

Ve soruyorlar: Toplam balık stoklarının yüzde 75i yok olmuşken bir dahaki sefere deme lüksümüz gerçekten var mı?” Hayır yok!

\n

Şimdi yan gelip yatma zamanı değil! Yani bugün oy verdiniz, işiniz bitti demek değil! Şimdi yeniden seferberlik zamanı. Yavru balıkları, denizleri kurtarmak için seferberlik zamanı! Hep vatan kurtaracak (!) değiliz ya, biraz da yavru balıkları, denizleri, geleceğimizi kurtaralım! İnternete girip (www.kacsantim.org) kampanyaya destek verebilirsiniz.

\n

Tam zamanıdır, bugün her rastladığınıza, Seninki kaç santim diye sorun... Hem bu davamızı yayın, hem de şu seçim gününde insanların yüzünü güldürün!

\n

Levrek, hamsi, kalkan / kader anı 21 Haziran / ben eyleme katıldım / keşke sen de katılsan!

\n

Hepinize iyi pazarlar.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları