'Covid-19 yardımlarıyla' Lamborghini aldı

'Covid-19 yardımlarıyla' Lamborghini aldı

1.12.2021 07:30:00
Güncellenme:
AA
Takip Et:
'Covid-19 yardımlarıyla' Lamborghini aldı

ABD’nin Teksas eyaletinde, sahte belgeler düzenleyerek elde ettiği koronavirüs (Covid-19) yardım fonları ile Lamborghini araç dahil, lüks alımlar yapan bir kişi, 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, Teksaslı 30 yaşındaki Lee Price’ın Covid-19 salgını nedeniyle dağıtılan yardımlarda dolandırıcılık ve kara para aklamadan suçlu bulunduğu belirtildi.

Lee’nin Covid-19 fonundan vergi kayıtlarında sahtecilik yaparak 1,6 milyon dolar kredi çektiği, bununla da Lamborghini Urus, Ford F-350 tipi kamyonet ve Rolex saat gibi kendine pahalı eşyalar satın aldığı kaydedildi.

Eylülde hakkındaki suçlamaları kabul eden Lee’ye, mahkemede 9 yıl hapis cezası verildiği bildirildi.

Açıklamada, Lee’nin çektiği 1,6 milyon dolar kredinin 700 bin dolarına el konulduğu ifade edildi.