Putin'in milyarder dostu Oleg Deripaska, Rusya'nın 2024'e kadar iflas edebileceğini öne sürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "milyarder dostu" olarak tanımlanan Oleg Deripaska, "Rusya'nın 2024'e kadar iflas edebileceği" ve "hayal kurmayı bırakması" gerektiği uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 04.03.2023 - 12:27
Putin'in milyarder dostu Oleg Deripaska, Rusya'nın 2024'e kadar iflas edebileceğini öne sürdü
Abone Ol google-news

Rusya'nın en büyük sanayi gruplarından biri olan Basic Element'in ve Rusya'nın en büyük hayır kurumu olan Volnyoe Delo'nun kurucusu Oleg Deripaska, Sibirya'daki Krasnoyarsk Ekonomik Forumu'nda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuştu.

Rus oligark Oleg Deripaska, Batı'nın, Rusya'ya yönelik yaptırımları nedeniyle ülke ekonomisinin önümüzdeki yıl "tamamen çökebileceğini" ileri sürdü.

"PARA TÜKENEBİLİR"

Oleg Deripaska, Batılı yatırımcıların yerini doldurmakta zorlanan Rusya'nın "parasının tükenebileceğini" söyledi.

Deripaska, kendisinin ve Rusya'nın oligark sınıfındaki diğerlerinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali karşısında giderek daha sabırsız hale geldiğini ima ederek, Kremlin'in "Rusya için dünyada özel bir yer hayal etmeyi bırakması ve kendi işine bakması" gerektiğini dile getirdi.

"DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK VE REKABET"

Savaşta 2025'e kadar "gerilimin azalması" ihtimalinin çok az olduğunu savunan Deripaska, savaşın ve Batı'nın yaptırımlarının devam etmesi halinde "Para gelecek yıl tükenecek. Rusya'nın tek şansı, Batı ile olan eski ticaretini bir şekilde ikame etmek ve doğudaki dost ülkelerle daha yakın mali bağlara yönelmek olacaktır" dedi.

Deripaska, Rus iş dünyası üzerinde artan mali yükten şikayet ederek, "Daha fazla özgürlük ve rekabete ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler