Köçekli eğlence yapmışlar! Madencilerin sendikasındaki 'kutlama' görüntüleri tekrar gündem oldu

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Bartın madeninde 41 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine, madencilerin örgütlü olduğu Genel Maden İş Sendikası'nın (GMİS) geçen hafta yaptığı kutlamalar akıllara geldi. Sendika başkanlığına Hakan Yeşil'in tekrar seçilmesi ardından yapılan köçekli kutlamalar bir kez daha tepki topladı.

Yayınlanma: 16.10.2022 - 11:56
Abone Ol google-news

Grizu patlaması sonucu 41 madencinin yaşamını yitirdiği Bartın faciası önlemsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Sayıştay raporları, madenci ifadeleri facianın adım adım geldiğini gösterirken Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) örgütlü Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) iş güvenliğine karşı ilgisizliği de dikkat çekti.

KÖÇEKLİ KUTLAMA!

Facianın ardından taziye mesajlarında bulunmakla yetinen GMİS Başkanı Hakan Yeşil’in, yeniden sendika başkanı seçildiği 5 Ekim günü sonra yaptığı kutlamalar akıllara geldi.

Yeşil'in 'makam odası'nda seçimlerden sonra davul zırna çaldırılıp, köçekli kutlama yapılmıştı. 

ÖZÜR DİLEDİ: DURDURAMADIK

Hakan Yeşil, görüntüler üzerine Zonguldak'ın yerel gazetesi Z Haber'e konuşarak kamuoyundan özür dilediğini duyurdu. “Bir anda gelişti. Engel olamadık” diyen Yeşil, 5 Ekim'de yaptığı açıklamada; “Arkadaşlar köçekle birlikte geldi oynamaya başladılar biz de dur diyemedik. Evet o makamda Şemsi Denizer’in hatırası var, şehit madencilerimizin hatırası var, bütün genel başkanlarımızın hatırası var hepsine saygı duyuyoruz hatıralarına da sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama dediğim gibi arkadaşlarımız seçim sonrası davul zurna ve köçekle geldi ve oynamaya başladılar. Bir anda olunca da 'yapamazsınız edemezsiniz' demedik. Çıkıp da makamda oynamadık. 3-5 dakika eğlendiler sonra çıktılar. Bunu destekliyoruz olarak algılanmasın. Kamuoyundan özür dileriz” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon