TÜİK kırmızı et üretim verilerini açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu "Kırmızı Et Üretim İstatistikleri 2020-2021" verilerini yayımladı.Yayımlanan verilere göre 2020 yılında 1 milyon 785 bin 952 ton olan kırmızı et üretimi, 2021 yılında %9,3 artarak 1 milyon 952 bin 38 ton olarak tahmin edildi.
Sağımlık ineklerin kesime gönderildiği bu dönemde TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre 2020'ye oranla sığır eti üretimi %8,9 artarak 1 milyon 460 bin 719 ton, koyun eti üretimi %11,7 artarak 385 bin 933 ton, keçi eti üretimi %4,5 artarak 94 bin 555 ton, manda eti üretimi ise %28,6 artarak 10 bin 831 ton oldu.
Son on yıla ilişkin kırmızı et üretim tahminleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2012 yılında 1 milyon 67 bin 553 ton iken 2021 yılında 1 milyon 952 bin 38 tona ulaştığı görüldü.
2021 yılı için 1 milyon 952 bin 38 ton olarak tahmin edilen toplam kırmızı et üretiminin %74,8'ini sığır eti, %19,8'ini koyun eti, %4,8'ini keçi eti ve %0,6'sını manda eti oluşturdu.
En Çok Okunan Haberler
- İçişleri'nde 'beklenmedik' operasyon
- Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu hayatını kaybetti!
- Fabrikada 'grup seks skandalı' iddiası
- Saf duygulara sahip 3 burç: Bu burçlar aşırı iyi niyetli
- 'Talimat'ın gereği bekleniyor!
- Diyanet'in 'özel yemek' listesi ortaya çıktı
- Yumuşama manevrası
- Tahsisleri oy çokluğuyla iptal ettiler
- 'Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor'
- Merkez Bankası'ndan dikkat çeken mesaj