Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

22 Mayıs 2020 Cuma, 12:27
Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

The Away Days'den beklenen tekli

The Away Days'in yeni teklisi "Sadness Will Last Forever" bugün yayımlandı. 2019 yılında Epic Istanbul etiketiyle “Designed” teklisini çıkaran The Away Days, yeni şarkısında hayatın alınganlığını ve doğanın insana verdiği teselliyi konu alıyor. The Away Days'in yolculuğuna artık tek başına devam edecek olan Can Özen, şarkının sözü ve müziğine imzasını attığı gibi, video klibinin de yönetmen koltuğunda oturuyor.
The Away Days, 2012 yılında yayımladıkları ilk EP "How Did It All Start" ile başlayan müzikal serüvenine yıllar geçtikçe “Layers”, “White Whale”, ve “World Horizon” gibi başarılı şarkılar eklemişti.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Kozmos, Ege Çubukçu ve Bandit Beatz 4 saatte şarkı yaptı

Kozmos, Ege Çubukçu ve Bandit Beatz dikkat çekici yeni bir projeyle dinleyici karşısına çıkıyor. Red Bull Serbest Atış programında 4 saatte hazırlanan "Palmiye" şarkısı Basemode Records etiketiyle dinleyiciyle buluşuyor.
Sözleri Kozmos ve Ege Çubukçu’ya, müziği Bandit Beatz’e ait olan şarkının mix ve mastering işlemlerinde Can Paşa imzası var.
Üçü de İzmirli olan sanatçıların "Palmiye" şarkısının klibi de Karşıyaka görüntüleriyle izleyiciyle buluşuyor.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Keişan'dan 'Elmas' gibi şarkı


Rap müziğin temsilcilerinden Keişan’ın yeni single çalışması "Elmas", Sony Music Türkiye etiketiyle yayımladı. Sözü ve bestesi Keişan’a, müziği Berkay Duman’a ait olan "Elmas" dinamik altyapısı ve çarpıcı sözleriyle dikkat çekiyor.

Dikey video klip...

Şarkı sözleri ve düzenlemesiyle oldukça iddialı olan şarkının Utku Kundakçı yönetmenliğinde dik çekim (vertical) olarak kaydedilen video klipte, görsel efektleri kadar Keişan’ın performansları da dikkat çekiyor. “Elmas”ın kapak tasarımında ise Ali Fuad Boztepe’nin imzası bulunuyor.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Eskitilmiş Yaz’ın ikinci albümü: Kıyılara

Eskitilmiş Yaz grubunun ikinci albümü "Kıyılara" çıktı. Grup geçen aylarda da “Uyursam Geçer mi?”, “Mecburum” ve “Birlikte Bağıralım” teklilerini yayımlamıştı. Grup vokalde Sava Savaş, gitarlarda Barış Can Uç, Abdullah Uyumaz, bas gitarda Durukan Çoban ve davulda Alper Akdoğan'dan oluşuyor. Kayıtları CSM Studio'da yapılan albümün mix ve mastering'i İsmail Okan Özen'e ait.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Kahraman Deniz'den distopik şarkı

Özgün yorumuyla özel bir dinleyici kitlesi olan müzisyen ve şarkı yazarı Kahraman Deniz’in yeni şarkısı “Tuzaklara Düştüm” Sony Music etiketiyle yayımlandı. Sözü ve müziği Kahraman Deniz’e ait olan şarkının düzenlemesi Cenk Çelik’e ait.
Sanatçı, yeni şiiri ve şarkısı “Tuzaklara Düştüm”ü şu sözlerle ifade ediyor: “Her şey değişiyor. İnsanın gücü yitiyor. En büyük kralların tacı nihayetinde paslı ve kırık, unutulmuş anılara gömülüyor. Ben de kırılıyorum ama kederden değil, kabuğumun değişmesi gerektiğinden. Sahip olduğum becerilerin üstünlüğüne karşı beslediğim hayranlığın yerle bir olduğu bir dönemden, her şeyin aynı anda çok önemli ve tümüyle beyhude görünebildiği bir geceden, kendimi bilmenin her şeyi bilmekten ibaret olduğu o zamansız ve mekânsız yerden size bir şiir getirdim. Ahmakça bir cesaretle söylemek isterim ki; bu dünyaya ait değiliz. Öyleyse gücün de, kazanmanın da bir anlamı yok. Karanlığımıza, hastalıklarımıza ve kibrimize hapsolduysak, teslim olmayı öğrenemediğimizdendir. Bu yeni şiirim -yeni şarkım, sevgiyle dirilen korkusuzluğa, teslim olmaya ve bu dünyaya boyun eğmemeye dair...”

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Brek'ten yeni tekli: Benim Rüyam

Indie müziğin başarılı isimlerinden Brek, Epic Istanbul etiketiyle yayımlanan yeni teklisi "Benim Rüyam" ile dinleyicileriyle buluştu.
Önceki çalışmalarının aksine ağır bir atmosfer barındıran teklide Brek’e gitarda Dehan Kılınçarslan eşlik ediyor. Müzik videosu ise Palmiyeler grubundan tanınan müzisyen Mertcan Mertbilek’in imzasını taşıyor. Çalışmalarındaki tüm söz, beste ve prodüksiyon Brek'e ait.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Aydilge'den karantina albümü

Aydilge, evinde yaptığı akustik kayıtlarını bir araya topladı ve geçen hafta yayımladı. İki sene önce “Evden Canlı Canlı” adıyla yayımladığı albümünün devamı olarak “Volume 2”yi hazırlayan sanatçı, Avrupa Müzik markasıyla yayımladığı albümünün ilk video klibi için ise “Yalnız Değilsin”i seçti.
Aydilge, albümle beraber “Yalnız Değilsin'in klibi için dünyanın dört bir yanında insanların karantina dönemindeki ev hallerini anlatan videoları bir araya topladı. Saint-Petersburg'lü film ekibi Cottonbro tarafından çekilen videolardan oluşan klipte Aydilge ve eşi Utku Barış Andaç de kendi ev halleriyle yer aldılar.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Canozan dördüncü albümüyle karşınızda

Canozan dördüncü albümü olan "Armut Ağacı" albümü dinleyiciyle buluşalı iki hafta oldu. Toplamda sekiz parçanın yer aldığı albümde daha önce yayımlanmış olan "Dünya Dursun" ve "Delirmiyorsan Tebrikler" parçaları da akustik versiyonlarıyla yer alıyor.
Albüme adını veren sözü, müziği ve düzenlemesi sanatçıya ait "Armut Ağacı" adlı çıkış şarkısı hepimizin doğadan uzakta evde kalmak zorunda olduğu bu günlerde özgürce doğada dolaşan, ağaçlarla ve denizle bütünleşmiş bir insanı anlatıyor.
Canozan bu akustik albümde yalnızlık, doğa, varoluş, toplum, aşk ve delilik temaları üzerine gidiyor. Diğer yayımlanmış albümlere göre genellikle ruhu neşelendiren ve canlandıran parçalardan oluşuyor.
Albüm, karantina sürecinde müzisyenlerin ev stüdyolarında kendi partlarını kaydetmeleri ve Canozan'ın daha sonra bu partları aranje ederek birleştirilmesiyle yapıldı.
Albümde yer alan müzisyenler; bas gitarda Buğra Ortakçı, vokalde Sedef Sebüktekin, trompet ve back vokalde Dilan Balkay, back vokalde Billur Battal ve Kaan Arslan, davulda Ertuğrul Biber, perküsyonda Velican Sagun ve Abbas Karacan. Tüm şarkıların söz, müzik ve düzenlemesi Canozanimzalı. Avrupa Müzik markasıyla yayımlanan albümü tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Introduction to Humanity'nin kayıtları yayında

Kariyerini İspanya'da sürdüren müzisyen Serkan Tosun, Introduction to Humanity isimli kişisel performans projesiyle şarkılar ve albümler yayımlıyor. İlk teklisi "Finding Zebra Tour - Concert Simulation with Eivind Aarset’s Aurora Borealis" geçen aylarda yayımlandı. Tosun, 16 dakikalık doğaçlama şarkıyı şu sözlerle anlatıyor: "Finding Zebra Tour, bir yılbaşı gecesi kaydettiğim oldukça uzun bir doğaçlamanın küçük bir parçası. Aynı gece yaşadığım büyülü gerçekçi bir hikâyenin anlatısı. Şarkı, yılbaşı gecesi gittiği fantastik ve avant-garde bir partide kahramanı ile karşılaşan bir yazarın, başka bir varlık düzleminde, New York'ta Times Meydanı'nda bir zebraya dönüşmesinin hikâyesi."
Öte yandan, Introduction to Humanity'nin Euridice ve Orfeo'nun hüzünlü hikâyesini anlattığı, 2019 Sinarcas İspanya konser kayıtlarından oluşan "Euridice'nin Yıldızları ve Suyun Hatıraları" albümü de yayında. Tosun albüm için şunları söylüyor: "2019 yılında yazar Diego Patan ve dansçı Diana Sanchis ile birlikte Sinarcas köyünde festival kapsamında gerçekleştirdiğimiz konser kayıtlarının editlerinden oluşuyor. Master kayıtların üzerine bazı davullar yazdım ve yaklaşık yarı yarıya kısalttım. En uzun sahnede kaldığımız performanslardan birisidir. Yaklaşık 2 saat 42 dakika süren performansta üç farklı hikâye anlattık. Albümde yer alan öykü adından da anlayacağınız gibi Orpheus ve Euridice'nin hikâyeleridir. Hikâye Antik Yunan'da başlar ancak paralel evrende 2020 de bir İstanbul hikâyesine dönüşür.

Haftanın yenileri: Yeni çıkan albümler, şarkılar, klipler...

Fatma Turgut'tan yeni klip

Fatma Turgut, Avrupa Müzik markası ile yayımlanan ve ilk solo albümü "Elimde Dünya"ya da ismini veren şarkısını kliplendirdi.
Söz ve müziği sanatçı dostu Can Bonomo'ya ait olan ve albümün üçüncü video klibi "Elimde Dünya" şarkısının Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde hazırlanan klibinde Fatma Turgut'un turne görüntüleri, kulis hatıraları, konser performansları yer alıyor.
Elimde Dünya şarkısı ve klibi ile ilgili duygularını dile getiren Fatma Turgut, şunları söyledi: "COVID-19 sebebiyle evlerimizde olduğumuz bu dönemde elimde olan görüntülerle bir klip oluşturmak istedim. İlk solo albümüme ismini veren 'Elimde Dünya' şarkısının klibi albümün üçüncü video klibi oldu. Söz ve müziği çok sevgili Can Bonomo’ya ait olan Elimde Dünya şarkısı, albümün temelini oluşturan ve albüme ilk giren şarkı. Bir kış günü Paris'teydim ve yolda yürürken bir anda Can’dan (Bonomo) mesaj geldi. Şarkının nakaratını yollamıştı bana. Çok heyecanlandım duyduğumda. 'Elimde Dünya', benim için albümdeki en önemli parçalardan biri ve yeri büyük ve ayrı. İlk solo albümüm birçok ödül getirdi bana. Şimdi yavaştan bu şarkılara teşekkür edip, yeni single için hazırlanma vakti. Sonbahar gibi yeni bir tekli paylaşmayı planlıyorum."
Fatma Turgut'un "Elimde Dünya" klibi, bugünden itibaren tüm müzik kanalları ve dijital platformlarda yayımda.

En Çok Okunan Haberler