Kayısının faydaları
A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.
Kayısı kanseri önleyici ve tansiyonu düşürücü özelliğe sahip.Bağırsakları iyi çalıştırdığından kilo verilmesini kolaylaştırıyor.
Yorgunluğu alır.
Beslenme problemi olan yaşlıların potasyum eksikliğine bağlı depresyon sorunlarının giderilmesinde de çok faydalıdır.
Gırtlak iltihabına ve astıma iyi gelir.Astımda balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
Kabızlığa önlüyor.
Gece körlüğünü önlüyor.
Yaşlanmaya karşı vücudu korur.
Strese iyi gelir.
Ülserin iyileşmesinde rol oynar.
Kan yapımını artırarak kansızlığa iyi gelir.
Karaciğere iyi gelir.
Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasını sağlar.
Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli olarak çalışmasını sağlar.
Böbreklerde oluşan taşların azalmasında rol oynar.
Kuru kayısılar, potasyum bakımından daha zengindir.
Vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır.
Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler. Hastaların iyileşmesini hızlandırır.
Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir.
Migrene karşı da iyi gelir. Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- 3 zincir market şubesi mühürlendi