Marmara Denizi yine kızıl oldu

31 Mart 2016 Perşembe, 15:02
Marmara Denizi yine kızıl oldu
Marmara Denizi’nin Tekirdağ sahilleri, ‘kızıl gelgit’ (red tide) olarak adlandırılan mevsimsel reaksiyonlar nedeniyle adeta kırmızı/turuncu renklere büründü. Uzmanlar ‘gelgit’in doğal bir süreç olduğunu ifade ederken, Tekirdağ’da yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy paramotorla kızıllaşan sahilleri havadan görüntüledi.
Marmara Denizi yine kızıl oldu
Marmara Denizi’nin Tekirdağ sahilleri, son dönemde adeta renk değiştirerek ‘kızıllaştı’. Kızıl gelgit olarak adlandırılan mevsimsel reaksiyonlar nedeniyle renk değiştiren deniz, görenleri şaşırttı. Uzmanlar, deniz yüzeyindeki kırmızı rengin sebebinin, ‘kızıl gelgit/alg patlaması’ olarak adlandırılan biyolojik olaya bağlı doğal bir süreç olduğunu ifade etti.
Marmara Denizi yine kızıl oldu
HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİ Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy, uçuş yaptığı sırada fark ettiği sahillerin kırmızı/turuncu halini paramotoruyla görüntüledi. Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros ve Kumbağ mahalleleri üzerinden yaklaşık 12 kilometrelik sahilde havadan görüntüler kaydeden Aksoy, gördüğü manzara karşısında çok şaşırdığını söyledi.
Marmara Denizi yine kızıl oldu
KIRMIZI GELGİT NEDİR? Uzmanlara göre sahillerin kırmızı/turuncu bir hal alması, biyolojik ve doğal bir süreç. Sahillerin farklı kesimlerinde görülen renk değiştirmenin, denizde yaşayan canlıların yaz aylarındaki salgılarından kaynaklanıyor. Bu durumuma ‘kırmızı gelgit’ deniyor.

En Çok Okunan Haberler