Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

25 Ocak 2022 Salı, 15:45
Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

İstanbul'da dün öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde 85 cm'ye ulaşan kar nedeniyle özellikle Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Mahmutbey TEM otoyolu mevkinde çok sayıda araç yolda kaldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

Ekiplerin tüm gece çalışması sonucu sabah saatlerinde kapalı yolların önemli bir bölümü açıldı.

İstanbul'da saat 09.45 itibariyle TEM Mahmutbey mevki ve Hadımköy bağlantı yolunun bir kısmı haricinde tamamen kapalı yol bulunmuyor. 

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

İSTANBUL'DA ALINAN TEDBİRLER İSE ŞÖYLE:

Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecek.

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Düzce ve Bursa güzergahından İstanbul'a gidişler tedbir amaçlı durduruldu.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

Otogarlardaki tüm şehirler arası otobüslerin çıkış kısıtlaması 13.00’e kadar uzatıldı.

Ayrıca İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 13.00'e kadar durduruldu.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

THY MÜDÜRÜ EKŞİ'DEN AÇIKLAMA 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00'ten sonra havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

THY'DEN YENİ AÇIKLAMA: SAAT 00.00'A KADAR UÇUŞLAR DURDURULDU

THY, İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00'a kadar durdurduğunu açıkladı.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri bugün tatil edildi.

Yargı mensupları ve adliye çalışanları bugün idari izinli sayılacak. 

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

METRO SEFERLERİ KAR YAĞIŞI NEDENİYLE UZATILDI

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışının kent trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle metro seferlerinin saat 02.00'ye kadar uzatılmasına karar verildi.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

VALİ YERLİKAYA YARIN İÇİN 6 YENİ TEDBİR AÇIKLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da alınan yeni kar tedbirlerini duyurdu. Yerlikaya, "Kamuda çalışanlar yarın idari izinli olacak" dedi.  Ayrıca üniversitelerde bu hafta eğitime ara verildiği duyuruldu. Alınan tedbirlere göre, Trakya ve Anadolu'dan İstanbul'a girişlere kısıtlamaların süreceği belirtildi.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 25.01.2022 tarihli toplantısında; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personelin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına,

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına,

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışlarının 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00'a kadar durdurulmasına,

İstanbul'da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine, 

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilmesine,

Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize girişinin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına, Karar verilmiştir. 

İlimizdeki karla mücadele çalışmalarında İçişleri Bakanlığımızca yayımlanan "Kış Tedbirleri Genelgesi" kapsamında oluşturulan; arama kurtarma, sağlık, tahliye ve yerleştirme, güvenlik ve trafik, beslenme, gıda, tarım ve hayvancılık, enerji, ulaşım-altyapı, nakliye, haberleşme, barınma ve teknik destek ve ikmal çalışma gruplarında 18.029 personel ve 5.227 araç ile müdahale edilmiştir. 

Saygıdeğer hemşehrilerimizin alınan önlemlere verdikleri destekler ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz" denildi.

Yoğun kar yağışı sonrası İstanbul'da son durum

KUZEY MARMARA VE TEM OTOYOLU TRAFİĞE AÇILDI

Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmadığını açıkladı. 

En Çok Okunan Haberler