Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezlerinden biri olan kefir, fermente yapısı sayesinde sindirimi destekleyen, bağışıklığı güçlendiren ve probiyotik açısından zengin bir içecektir. Ancak sade kefirin kendine özgü tadı herkesin damak zevkine hitap etmeyebilir. İşte tam bu noktada çilekli kefir, hem besleyici değerini koruyan hem de meyvenin doğal lezzetiyle tatlanan enfes bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Peki, bu bağırsak dostu serinleten lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis ev yapımı çilekli kefir tarifi...

ÇİLEKLİ KEFİR TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı doğal kefir
6–8 adet taze çilek
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı – ferahlık verir)
Nane yaprağı (servis için – isteğe bağlı)
ÇİLEKLİ KEFİR YAPILIŞI
Çilekleri yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün.
Çilekleri blender’a alın.
Üzerine kefiri ekleyin.
İsteğe bağlı olarak bal ve birkaç damla limon suyu da ilave edin.
Tüm malzemeleri blender’da pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
Arzuya göre içeceği süzerek pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Hazırladığınız çilekli kefiri bardaklara dökün.
Üzerini nane yaprağı veya dilimlenmiş çilekle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!