Malva puding, Güney Afrika kökenli nefis bir tatlıdır. Yumuşacık yapısı, hafif karamelli tadı ve yoğun aromasıyla tatlı krizlerini anında bastırır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Peki, enfes sosuyla mest eden bu lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis malva puding tarifi...

MALVA PUDİNG TARİFİ
Malzemeler
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı vanilya
200 ml süt
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Sos için:
200 ml krema
50 gr tereyağı
100 gr şeker
MALVA PUDİNG YAPILIŞI
Fırını 180 dereceye ısıtın ve küçük bir fırın kabını yağlayın.
Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Üzerine sirke ve vanilyayı ekleyin.
Süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Bu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Karışımı hazırladığınız fırın kabına dökün ve 25-30 dakika pişirin.
Sos için kremayı, tereyağını ve şekeri küçük bir tencerede kaynatın.
Pişen pudingin üzerine dökün ve birkaç dakika bekletin.
Ilık veya soğuk olarak servis edin, istersen üzerine ceviz veya badem serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!