Sağlıklı beslenmeyi lezzetten ödün vermeden sürdürmek isteyenler için sebze yemekleri ideal bir tercih. Bu tariflerin başında da kabak graten geliyor. Krema, peynir ve baharatlarla zenginleşen bu fırın yemeği, özellikle akşam yemeklerinde hem ana yemek hem de garnitür olarak sofralara şıklık katar. Üstelik düşük kalorili ve doyurucu olmasıyla da gönülleri fethediyor. Peki, yaz sofralarına çok yakışan bu hafif ve besleyici lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis kabak graten tarifi...

KABAK GRATEN TARİFİ
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
1 su bardağı süt (veya yarım su bardağı krema + yarım su bardağı süt)
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
(isteğe bağlı: 1 diş sarımsak)
KABAK GRATEN YAPILIŞI
Kabakları ince ince yuvarlak dilimleyin.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Dilerseniz kabakları hafifçe soteleyerek fazla suyunu salmasını sağlayabilirsiniz.
Bir tavada zeytinyağında soğanları kavurun.
Unu ekleyip 1–2 dakika kavurduktan sonra süt (veya süt-krema karışımı) ekleyin.
Sos kıvam alınca tuz, karabiber ve muskatı ekleyin.
Yoğun ama akışkan bir sos olmalı.Kabakları fırın kabına dizin, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri altın sarısı olana kadar, yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!