20 bin TL'lik çark

Ahmet Hakan'dan soruşturma açılmaması için 20 bin TL ön ödeme isteyen Başsavcı Vekili hata yapmış.

Yayınlanma: 19.12.2015 - 23:43
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da 28 Kasım’da vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 14 Ekim tarihli ‘Tarafsız Bölge’ programında “PKK, terör örgütü değildir” sözleri nedeniyle program sunucusu Ahmet Hakan’a açılan soruşturmada akıl almaz bir gelişme yaşandı. Soruşturma açılmaması için Hakan'dan 20 bin TL ön ödeme isteyen Bakırköy Başsavcı vekili İdris Kurt, yeni tebligatta maddi hata yaptığını bu nedenle ön ödeme tebligatının iptal edildiğini belirtti.

Diyarbakır'da 28 Kasım’da vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 14 Ekim’de CNNTürk’te katıldığı ‘Tarafsız Bölge’ programında “PKK, terör örgütü değildir” sözleri nedeniyle hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçundan dava açılmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya programın sunucusu Ahmet Hakan da eklenmişti. Soruşturmayı yürüten ve daha önce Hürriyet gazetesi hakkında AKP'ye yakın Güneş gazetesinin haberini ihbar kabul ederek soruşturma başlatan Başsavcı Vekili İdris Kurt, 27 Kasım’da gönderdiği tebligatta Hakan hakkında Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesine göre işlem yapıldığını belirtmişti. Kurt, tebligatta, ‘yeterli delil elde edildiği’ belirtilerek, ön ödeme miktarı olarak belirlenen 20 bin TL'yi bir hafta içinde Bakırköy Adliyesi veznesine yatırması halinde dava açılmayacağını belirtmişti. Miktarın yatırılmadığı takdirde dava açılacağı ve ‘suçun sübutu halinde mahkemece tayin edilecek hapis veya para cezası yarı oranında arttırılarak mahkûmiyete karar verilebileceği’ kaydedilmişti.

 

Yükümlülük doğmayacak

Kurt, 11 Aralık'ta yazdığı yeni tebligatta, bir önceki tebligatta belirtilen “uygulanacak ceza maddesi nitelemesinde hata ve yarı oranında arttırılması” ibaresi ile maddi hata yapıldığı gerekçesiyle ön ödeme tebligatının iptal edildiğini belirtti. Kurt ayrıca, 20 bin TL'lik ön ödeme yapılmaması halinde bir yükümlülük doğmayacağını da kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler