43 yaşındaki kaleci Buffon ne zaman bırakacağını açıkladı

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden, Juventus'un tecrübeli file bekçisi Gianluigi Buffon, The Guardian’a konuştu. “Futbolu 2023 yılında bırakabilirim” diyen Buffon, “Ama 4 ay sonra da emeklilik kararı alabilirim" dedi.

Yayınlanma: 03.03.2021 - 15:38
43 yaşındaki kaleci Buffon ne zaman bırakacağını açıkladı
Abone Ol google-news

Juventus’un tecrübeli kalecisi Gianluigi Buffon, The Guardian'dan Nicky Bandini'ye konuştu. Kendisi ve futbol yaşantısıyla ilgili çok özel açıklamalarda bulunan Buffon, aynı zamanda emekliliği için tarih de verdi. Tecrübeli eldiven, "Futbolu 2023 yılında bırakabilirim. Futbol oynayabileceğim maksimum süre bu ama 4 ay sonra da emeklilik kararı alabilirim" ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid 19) salgınını Avrupa'da en ağır yaşayan ülke olan İtalya'da ilk zamanlarda kendine ayıracak zaman bulduğunu söyleyen Buffon, "Dürüst olmak gerekirse, karantinanın ilk ayı gerçekten çok iyiydi. İlk zamanlarda kendime ayıracak bolca vakit buldum. Bu hayatımda daha önce yaşamadığım bir şeydi. Sürekli olarak ailemle birlikteydim. Kendimi, kitaplara, hobilerime ve düşüncelere adadım. Zaman geçtikçe durum biraz ağırlaştı. Diğer insanların hayatları hakkında daha fazla düşündüm" diye konuştu.

"ONU İZLEDİĞİMDE 'TANRI GERÇEKTEN VAR' DEDİM"

Buffon, The Guardian’a eski takım arkadaşı ve şimdilerde teknik direktörü olan Andrea Pirlo ile arkadaşlığını da anlattı. “Juventus'a transfer olduğunda Pirlo'yu antrenmanda izledikten sonra kendi kendime 'Tanrı gerçekten var' diye düşündüm” diyen Buffon, "Pirlo ile dostluğumuz çok eskilere dayanıyor. Ben, Gattuso ve Pirlo 1993 yılından beri arkadaşız. Dünya Kupası'nı birlikte kazanmak, arkadaşlığımızı inanılmaz bir seviyeye çıkardı. O kupayı kazanmak bizde bir bağ yarattı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Buffon, Teknik Direktör Pirlo'nun kendisi için başkalarının yanında her zaman 'Bay Pirlo' olacağını söyledi.

Bu sezon Juventus'ta 10 maça çıkan ve pek fazla forma şansı bulamayan Gianluigi Buffon, bu kadar uzun süre oynayacağını hiç düşünmediğini ama bunların yine de güzel hikayeler olduğunu sözlerine ekledi.

GIANLUIGI BUFFON KİMDİR?

28 Ocak 1978 tarihinde dünyaya gelen Gianluigi Buffon, 2001 yılında Juventus'a transfer oldu. 2018 yılına kadar İtalyan devinin formasını giyen tecrübeli kaleci ardından PSG'ye transfer oldu. Burada bir sezon kalan Buffon 2019'da eski takımına geri döndü.

Buffon, Juventus formasıyla 10 Serie A şampiyonluğu, bir Serie B şampiyonluğu, 4 İtalya Kupası, 6 İtalya Süper Kupası kazandı. 176 kez İtalya A Milli Takım formasnı sırtına geçiren efsane ismin bir de Dünya Kupası zaferi bulunuyor.

Çek manken Alena Šeredová ile evli olan Buffon’un iki erkek çocuğu var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler