ABD İstanbul Başkonsolosluğuna saldırı hazırlığında yeni gelişme

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırı hazırlığı soruşturmasında 2 Suriyeli daha tutuklandı. Böylece, soruşturmadaki tutuklu sayısı 4'e yükseldi.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 23:35
Abone Ol google-news

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD'in ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırı yapacağı ihbarı üzerine 16 Aralık Çarşamba günü Esenyurt'ta operasyon düzenlemiş, gözaltına alınan 11 Suriyeliden Abdülaziz Ameen Mojbil ve Mustafa Muvafık geçtiğimiz Cumartesi günü tutuklanmıştı.

İFADELER SIRASINDA 2 SURİYELİYE DAHA ULAŞILDI

Suriyeli şüphelilerin Emniyet'teki ifadeleri doğrultusunda 2 yeni isme daha ulaşan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri operasyonla, tutuklanan Abdülaziz Ameen Mojbil'e saldırı sırasında yardımcı olacağı iddia edilen Mustafa Ahmad Ali ile Omar Ahmad Ali'yi de yakalayarak gözaltına aldı.

TUTUKLANAN KİŞİYLE BAŞKONSOLOSLUK HAKKINDA GÖRÜŞME YAPMIŞLAR

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan 2 Suriyeli hakkında yapılan incelemede, Mojbil ile Başkonsolosluk hakkında görüşmelerinin ortaya çıktığını belirtti. TEM'de işlemleri tamamlanan Mustafa Ahmad Ali ile Omar Ahmad Ali, sevk edildikleri mahkeme tarafından bugün tutuklandı.

Böylece, soruşturmadaki tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler