ABD'li kongre üyesi Takano Covid-19 sonrası iş düzenini açıkladı: 4 gün çalışma sinyali

ABD'li kongre üyesi Mark Takano, gelecekte 4 günlük çalışmayla ilgili kapsamlı bir makale kaleme aldı.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 10:58
ABD'li kongre üyesi Takano Covid-19 sonrası iş düzenini açıkladı: 4 gün çalışma sinyali
Abone Ol google-news

Dünya koronavirüs ile mücadele ederken başka bir yandan ofise dönüş tartışılıyor. ABD'li kongre üyesi Mark Takano, gelecekti çalışma düzenine ilişkin beklentilerini anlattığı kapsamlı bir makale yazdı.  

“Milyonlarca Amerikalı, salgın nedeniyle esnek çalışmayı deneyimliyor ve nihayet sona erdiğinde, daha fazla özgürlük isteyecekler” denilen analizde, “Çalışanlar yeni bir normal için hazır ve haftada 32 saat çalışma tam da ihtiyacımız olan plan” ifadesi kullanıldı.

PİLOT PROGRAMDAN SONUÇLAR GELDİ

Takano Guardian’daki yazısında, pilot programların İzlanda, Yeni Zelanda, İspanya ve Japonya’da uygulandığını ve umut verici sonuçlar elde ettiklerini aktardı.

ABD’li kongre üyesi, “Yüzde 25 ile yüzde 40 arasında verimlilikte artış yaşandı, daha az hasta raporu alındı, iş/hayat dengesi iyileşti, aileleriyle daha çok zaman geçirdiler, çocuk bakımına daha az para harcadılar. Ve ayrıca moralleri de düzeldi. İş hayatıyla ilgili bildiğimiz bütün küresel paradigmaları değiştirecek bir durum bu” dedi.

Takano hazırladığı yasa tasarısıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“İşçiler daha yüksek ücretlerle, daha iyi çalışma koşulları talep edebileceklerini hissetmeliler... Bu yüzden muaf olmayan çalışanlar için fazla mesai eşiğini haftada 40 saatten 32 saate düşürmek için federal yasa çıkarmayı önerdim. Bu mevzuat, bir kişinin çalışabileceği saat sayısını kısaltacak anlamına gelmez. Çalışanlar 32 saatlik çalışmadan sonra yüzde 10'luk bir ücret artışı sağlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler