ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi tutuklandı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un firari savcı Zekeriya Öz ve bazı 'FETÖ' şüphelisi polisler ile iletişim kurduğu iddiasıyla tutuklandı.

Yayınlanma: 04.10.2017 - 23:21
Abone Ol google-news



ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un firari savcı Zekeriya Öz ve bazı 'FETÖ' şüphelisi polisler ile iletişim kurduğu iddiasıyla tutuklandı.


FETÖ davasında yargılanan polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, 17-25 Aralık sürecine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında dava açılan eski polis müdürleri Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı ve Mehmet Akif Üner ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı olduğu iddiasıyla ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Topuz, savcılıkça ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Topuz'un, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''Devletin gu¨venligˆi veya ic¸ veya dıs¸ siyasal yararları bakımından, niteligˆi itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri^ casusluk maksadıyla temin etmek'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler