'Aklı Olan Delirsin' Kadıköy'de

Kadınların yaşadığı toplumsal baskıyı anlatan oyun, Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Yayınlanma: 05.02.2020 - 12:18
Abone Ol google-news

Zuhal Ayvazlar'ın yazdığı, Uğurkan Hafızoğlu'nun yönettiği ve Ayvazlar ile Aylin Altunkaya'nın oynadığı "Aklı Olan Delirsin" oyunu yarın (6 Şubat) saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 

Oyun, Türkiye’deki kadınların toplum baskısı ve “elalem” dediğimiz bilinçaltımıza yerleştirilmiş kalıptan dolayı, kadınların mücadelesini ele almaktadır. 

Oyun bütün kadınların sorunlarını Deli Ayten’in gözünden aktarmaktadır. Deli Ayten kadınların geleceklerini değiştirmek için elinden geleni yapsa da bu gidişatta verilen tepkiler karşısında hayat ona iki seçenek sunar.

Ya cesaret ya da aklını susturmak...

Değiştikçe zaman farklı olsa da mekan aynıdır yaşananlar ve yaşayanlar farklı olan ise paylaşımlar paylaşılanları anlatanlar yok olan hikayeler anlatıcıların dilinde yeniden var olurlar sonsuzluğa kadar ?salt mezar taşında değil? kelimelerde yaşarlar ?varoluşlarından? bir haber olduğumuz kadınlar? onların adına karar verip ?uyguladığımız kadınlar? Nâzım’ın deyimiyle ?sofradaki yeri öküzden sonra olanlar? saçı uzun aklı kısa kalanlar? deli görünen akıllılar? aklı olan kadınlar...

Tek perde, 50 dk.

Dramaturgi: Güvenç Selekman
Işık tasarım: Uğurkan Hafızoğlu
Işık uygulama: Orçun Altunkaya
Kostüm tasarımı: Derya Eryılmaz
Danışman: İhsan Ercan Sadi
Asistanlar: Miraç Altunkaya, Zeynep Esen


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon