AKP'nin elindeki anketi açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 2015 genel seçimleri son seçim anket sonuçlarını açıkladı. Önceki seçimlerde detaylı bir şekilde anketleri açıklayan ve iddialı olan Atalay bu kez rakam vermekten kaçındı.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 10:31
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 2015 genel seçimleri sonanket sonuçlarını paylaştı.

AKP'nin seçim kampanyasını yürüten beyin takımında yer alan Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Üç dört firmaya kamuoyu yoklaması yaptırıyoruz. Bugünkü görüntü rahat bir AKP iktidarını gösteriyor" dedi.

Partinin seçim kampanyasını yürüten beyin takımında yer alan Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atalay, Dünya gazetesine konuştu, seçimlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

8 Haziran sabahı ne öngörüyorsunuz, AKP tek başına iktidar olabilecek mi?

Elimizde kamuoyu yoklamaları var ama parti olarak sonuçlarını çok fazla açıklamıyoruz. Üç dört firmaya kamuoyu yoklaması yaptırıyoruz, onlardan da şartımız açıklamamaları şeklinde. Bugünkü görüntü rahat bir AKP iktidarını gösteriyor. CHP ve MHP'nin durumunda çok bir değişiklik yok. Onların zaten iktidar olmak gibi bir hedefleri de yok. En çok tartışılan parti HDP. Onu da göreceğiz. HDP'nin barajı aşması ya da aşmaması seçimin sonucuna etki edecek ama bir şey söylemek için biraz daha erken çünkü. Henüz kararsızlar tükenmedi. Dolayısıyla kararsızları biraz beklemek lazım.

Anketlerin AKP'yi tek başına iktidar olarak gösterdiğini söylediniz. AKP Anayasa değişikliğini referanduma götürecek milletvekili sayısını yakalıyor mu?

Burada HDP'nin barajı aşıp aşmaması etkiler. Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da HDP tek rakibimiz. HDP barajı geçse de geçmese de bizim hedefimiz tek başına AKP Hükümeti. Milletten talebimiz de anayasanın bu dönem değiştirilerek yeni anayasa yapmak. Zaten bütün partilerin de ortak gündemi yeni anayasa. Anayasaların mümkün olduğunca konsensusla yapılması da önemli.

Kararsızlardan bahsettiniz. Önümüzdeki günlerde kararsızların tercihini belirlemesinde siyasi konuşmalar mı yoksa vatandaşın bütçesini doğrudan etkileyen pazardaki fiyatlar, piyasa mı etkili olur?

Seçim kampanyaları tek başına belirleyici değil. Bir partinin yürüttüğü kampanyanın seçim sonucuna pozitif etkisi en fazla yüzde 2 ile 5 arasında. Normalde de yüzde 2-3 oranında. Rasyonel seçmeni önemli görmek lazım. Türkiye'de tabii ideolojik siyaset fazla, şu anda da görüyoruz etnik siyaset, inanç siyaseti yapılıyor. Bir parti var ki orada etnik siyaset yine önemli, CHP ideolojik siyaseti ilk kez ikinci plana attı, biraz daha ekonomi önde. Biz zaten hayatı, hizmeti önemseyen bir partiyiz ve Türkiye'nin her kesimine hitap ediyoruz. AKP'nin iktidar oluşunda bunun payı çok büyük, her yerde varız ve her kesimden oy alıyoruz. Biz etnik ve ideolojik siyaset yapmayız, hizmet siyaseti bizim için önemlidir. Tabii ki ilkelerimiz var ama şemsiyeyi çok geniş tutmaya çalışırız. Bu manada baktığımızda öncelikle AKP'nin yaptıkları, geleceğe bakışı daha çok etkiliyor. Her partinin ideolojik katı kitlesi olsa da seçimin sonucunu genelde rasyonel seçmen belirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler