"Ampulün 7 ışığı ne anlama geliyor?"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında CHP'nin mayın yasasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasını destekleyeceklerini ifade ederek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "AKP diyen edepsizdir" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Vural konuşmasının devamında, AKP'nin amblemindeki ampulün etrafında yer alan yedi ışığı hatırlatarak "Yedi ışık, yedi huzme, ampul ne anlama geliyor?" dedi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında mayın yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muhalefet olarak mayın yasasının arkasında oynanan oyunları ortaya koyduklarını ve maskeleri düşürdüklerini ifade eden Vural, yasayla ilgili milli duruş oluştuğunu ve bunun karşısında AKP'nin gerileme yolunu seçmek zorunda kaldığını söyledi. 4 hafta boyunca yaptıkları muhalefetin başarıya ulaştığını ifade eden Vural "Büyük oyunu bozduk. Bundan sonra duyarlı olacağız ve takip edeceğiz. Yasaya Milli Savunma Bakanlığının konulması, AKP'nin nasıl geri adım attığını ortaya koyuyor. Maliye Bakanlığının yapacağı bir ihale konusunda Milli Savunma Bakanlığı paratoner olarak kullanılmıştır. Bu hükümetin düştüğü açmazın, kendisine güvensizliğin ifadesidir" diye konuştu.

 

"Anayasa Mahkemesi için CHP'ye destek vereceğiz"

Vural, CHP'nin mayın yasasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurma düşüncesinde olduğunu belirtirken, MHP olarak hem hukuki hem de milletvekili bazında CHP'ye destek vereceklerini söyledi. İhale sürecini de takip edeceklerini vurgulayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın yasayla ilgili muhalefete yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi. "Başbakanın muhalefeti suçlamaya hakkı yok o zaman sorarlar; tekriri müzakereye neden ihtiyaç duydun diye" şeklinde konuşan Vural, Erdoğan'ın bu süreçte milletvekillerini ve parlamentoyu tehdit eden bir yaklaşım içinde olduğunu söyledi. Vural "Burası Başbakanın talimat ve emirleriyle hareket eden bir yapı değil. Sayın Başbakan burası sizin emir ve talimatlarını uygulama yeri değil. Başbakan tehdit de etti milletvekillerini Temmuz'a kadar çalışırsınız diye. Biz sizin gibi yedi yıldızlı otellerde tatil merakında değiliz. Bu Meclis savaş yönetmiş, Polatlı'ya kadar top seslerinin duyulduğu günlerde savaş yönetmiş bir meclistir. Başbakanı uyarıyorum; parlamentonun iradesini, manevi şahsiyetini korumaya davet ediyorum. Başbakan suçluluk telaşı içinde. Ne bu şiddet Sayın Başbakan." diye konuştu.

 

"AKE Parti mi diyelim AKP mi diyelim?"

Vural basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın "AKP diyen edepsizdir" şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi. Erdoğan'a "Adalet ve Kalkınma Partisini siz nasıl kısaltırsınız, ben böyle kısaltıyorum" diye seslenen Vural, AKP tüzüğünü göstererek "Şehidime kelle dediğinde, teröristbaşına sayın dediğinde, çiftçime 'ananı al git' dediğinde sen neydin? Bize yavru muhalefet derken ne ad takmak lazım sana. Ne diyeceğim ben sana. Kullandığın kelimenin dışında sana uyan nedir? AKE Parti mi diyeceğim, AK p mi diyelim. Ne var bunda. Bizim de tüzüğümüzde MHP yazıyor. Oku bakim MHP, oku bakim AKE Parti. Başbakanın bizim kullandığımız bu ifadeye karşı kullandığı kelime hiç yakışık almamıştır. Parti'nin kısaltması P olur. Çok istiyorsa Sayın Başbakan bundan sonra AKE Parti diyelim ya da AK P diyelim" diye konuştu.

 

"Sen kimsin ki edebimize dil uzatıyorsun"

Başbakan'ın sözlerine "Sen kimsin ki edebimize, arımıza dil uzatıyorsun" diye seslenen Vural, Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye 'yavru muhalefet' dediğinde 'densizlik" olarak nitelendirdikleri için 50 bin TL'lik tazminat davası açtığını söyledi. Vural "Şimdi ne diyelim, Sayın Başbakan hiddete gerek yok. Kimse sizin kapıkulunuz değil, parlamentoyu tehdit edemezsiniz." Dedi. Başbakan Erdoğan'ın 'tehditleri'ne pabuç bırakılmaması gerektiğini söyleyen Vural "Milletvekilleri başbakanın memuru değil" dedi. Erdoğan'ın son günlerdeki çıkışlarının, mayınla ilgili oynanan oyunların açığa çıkması nedeniyle duyduğu kompleksten kaynaklandığını savunan Vural "Başbakan parlamento çalışmalarını mayınlamıştır" diye konuştu. Erdoğan'ın milletvekillerinin denetiminden kaçan bir parlamento istediğini belirten Vural "Başbakan secatini eylerken sirkatin söyler misali parlamentoyu susturmak istiyor. Ancak MHP'yi hiç kimse susturamayacaktır. Hergün Danışma Kurulu önerileriyle geliriz ve sorularımızı da sorarız" dedi.

 

"Ampulün etrafındaki 7 ışığı açıklasın"

Basın toplantısında bir kitapçık gösteren Vural, kitapçığın üzerinde yer alan AKP amblemine dikkat çekerek "Bu yedi ışık nedir? Bu ampul ve yedi ışığı nerden aldınız. Yedi ışığın yedi başlı şamdanla bir ilişkisi var mı? Yedi ışık, yedi huzme, ampul ne anlama geliyor, neden yedi? Belki Başbakan neden yedi olduğunu açıklar ve aydınlanmış oluruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler