Av. Celal Ülgen, FETÖ’nün siyasi ayağını belgelerle ortaya koydu

Cumhuriyet Tv’den Serhat Doğan, meslek hayatının son yıllarını Ergenekon, Odatv, Balyoz, Şike gibi kumpas davalarına adayan hukukçu Av. Celal Ülgen ile FETÖ’nün siyasi ayağını masaya yatırdı.

Yayınlanma: 13.02.2020 - 17:51
Abone Ol google-news

Son günlerin en önemli tartışma konusu “FETÖ’nün siyasi ayağı kim?” sorusu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, “Devleti, FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” açıklamasını yaptı. AKP’li yetkililer ise “FETÖ ile mücadeleyi Erdoğan başlattı” diyerek CHP’nin içine sızan FETÖ üyelerinin olduğunu savunuyor. Peki, FETÖ’nün yargı, emniyet, askeri ve iş insanı ayağı ortaya çıkarılırken neden siyasi ayağına kimse dokunmuyor ya da dokunamıyor? 

Cumhuriyet Tv’den Serhat Doğan, meslek hayatının son yıllarını Ergenekon, Odatv, Balyoz, Şike gibi kumpas davalarına adayan hukukçu Av. Celal Ülgen ile FETÖ’nün siyasi ayağını masaya yatırdı. Avukat Ülgen, 26 Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da belirttiği gibi 26 Haziran 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve askerlere sivil yargı yolunu açan düzenleme ile 12 Eylül 2010 tarihli anayasa değişikliği referandumuna dikkat çekti. Yanında getirdiği bir belgeyi kamuoyu ile paylaşan Ülgen, İlker Başbuğ ve sonradan kumpas mağduru olan isimlerin nasıl sahte belgelerle sanık sandalyesine oturtulduğunu anlattı. Kumpas döneminin savcısı Zekeriya Öz’ün kendi el yazısıyla delil oluşturduğunu savunan Avukat Celal Ülgen, “FETÖ’nün siyasi ayağı, bu isimlere destek olup, kumpas davalarının savcılığını yapanlardır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon