Barbaros Şansal: Devrim ithal edeceğim

Yıldırım Mayruk ve “terzi yamağı” Barbaros Şansal, Kıbrıs'a yerleşmeye karar verdiler ve bugün düzenlenecek müzayedeyle evlerindeki eşyaları satışa çıkarıyorlar. Şansal “Ülkeme küsmedim ama artık bu ülkede yaşamak istemiyorum. Ülkemde devrim yapamıyorsam hayatımda devrim yaparım. Ülke ithalata bağımlı; o halde devrimi dışarıdan bu ülkeye sokarım” diyor.

Yayınlanma: 11.04.2015 - 12:29
Abone Ol google-news

Türkiye’nin ünlü modacılarından Yıldırım Mayruk ve “terzi yamağı” Barbaros Şansal bugün düzenlenecek müzayedeyle evlerindeki eşyaları satışa çıkarıyor. Pera Mezat Müzayedecilik’in düzenlediği “Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi” bugün saat 14.30’da Dedeman Otel İstanbul’da gerçekleştirilecek ve toplam 528 lot satışa çıkarılacak. Müzayedede satışa sunulacak eşyalar arasında saray ressamı Zonaro’nun “Rufai Dervişleri” tablosundan Fenerbahçe’nin 100. kuruluş yılı için hazırlanan, yalnızca birer tane üretilmiş hepsi el yapımı anı eşyalarına; karaf koleksiyonundan halılara, yemek takımlarına eşyalar yer alıyor.
Kıbrıs’ın Karni köyüne taşınmaya karar veren ve bu nedenle eşyalarını satışa çıkaran Mayruk “Bir akşam eve yorgun giderken Barbaros’a ‘Ben Kıbrıs’a yerleşmek istiyorum, ne dersin’ dedim. ‘Bana uyar’ dedi. Kıbrıs’ı çok seviyorum, çok rahat, kimse kimseyle alakadar değil” diyerek Kıbrıs’a yerleşme fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Karni’de ihtiyaçlarına uygun bir ev yapıp oraya yerleşeceklerini söyleyen Şansal, evin temelinin önümüzdeki hafta atılacağını ve planlarının “yılbaşı partisini o evde yapmak” olduğunu söylüyor.
Mayruk, taşınma kararıyla ilgili, “Bu ülkede ne olursa kabulüm. Tabii ki benim şikayetçi olduğum şeyler var, iyi günlerin geleceğinden hiç şüphem yok” derken 50 yıldır çalışmasını ve artık sukûnet isteğini, dinlenmek istediğini vurguluyor. Yıldırım Mayruk içeriğini açıklamasa da “son bir olay oldu” vurgusu yaparak “ne sabrım ne tahammülüm kalmadı” diyor. “Dam görmeyen ev” hayalinin de gerçekleşecek olmasından oldukça mutlu.

‘Türkiye’de yaşamak istemiyorum’

Barbaros Şansal ise “Bu benim için böyle değil. Ben ülkeme küsmedim ama Türkiye Cumhuriyeti’ne çok kırgınım. Artık o defteri kafamda kapattım, artık bu ülkede yaşamak istemiyorum” diyor. Bunu da maruz kaldığı iftiralar, darplar, davalar; hak ve özgürlükleri savunduğu için ötekileştirilmesine, hakarete uğramasına bağlıyor.
Her ülkenin layık olduğu şekilde yönetileceğini belirten Şansal “Ülkemde devrim yapamıyorsam hayatımda devrim yaparım. Ülke ithalata bağımlı; o halde devrimi dışarıdan bu ülkeye sokarım” diyor.

‘Veda defilesi’


Mayruk, eylül sonuna kadar atölyenin çalışmaya devam edeceğini, sonrası için kararını henüz vermediğini ifade ediyor.
Şansal, 6 Mayıs’ta Yıldırım Mayruk’un retrospektif defilesinin yapılacağının da müjdesini veriyor. “Dünden Bugüne Yıldırım Mayruk” defilesi Shangri La Otel’de yapılacak ve modanın kapanan tarihine odaklanacak. “Modanın kapanan tarihi”ni Şansal açıklıyor: “Yıldırım Bey’in moda dünyasından çekilmesi, Cumhuriyet dönemindeki modanın bitmesinin mihenk taşıdır.” Bu defile, Mayruk defilelerinde dünden bugüne yer almış kadroların yer alacağı “veda defilesi” olacak.
Şansal “Bir duayenin yaşarken komple evini satması bir ilk, dünyada ikinci” derken sonbaharda Yıldırım Mayruk Moda Atölyesi’nin büyük bir müzayedesinin yapılacağını bunun da mesleki bir müzayede olarak Türkiye’de bir ilk olacağını söylüyor. Bu müzayedede atölyedeki arşiv, kostümler, kumaşlar satışa çıkarılacak.
Yıldırım Mayruk, bütün eserlerin ıslak imzalı sertifikayla satılacağını belirtirken ekliyor “Alan güle güle kullansın.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler