Başbakan'dan tehdit

Paris’te katliamı kınayan yürüyüşe katılan Başbakan, Cumhuriyet’in Charlie Hebdo seçkisini basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmedi.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 20:38
Abone Ol google-news

Paris’teki terör saldırısının ardından ülkedeki yürüyüşe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, derginin saldırıdan sonraki ilk sayısından seçki yayımlayan gazetemize yönelik şiddet çağrılarını kışkırtacak açıklamalarda bulundu. Paris yürüşüyüne katılmasını “Uluslararası dayanışmadaki yerimizi, öncülüğümüzü gösterdik” diye savunan Davutoğlu’nun, Cumhuriyet’in Charlie Hebdo ile “dayanışma” amacıyla seçki yayımlamasını, “Bu basın özgürlüğü değildir, basın özgürlüğü ile hareket etme alçaklığını yan yana koyamayız” sözleri çelişki oluşturdu.

Davutoğlu, Brüksel ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında Charlie Hebdo seçkisini yayımlayan gazetemizi hedef aldı. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, bu yayını “basın özgürlüğü” kapsamı dışında tuttu. “Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez” diyen Davutoğlu, “Hele hele bu bizim şahsiyetimizden, kişiliklerimizden çok daha büyük anlam taşıyan ve âlemlere rahmet olan bir peygambere, bir şahsiyete yönelik bir hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir. Evet inanmayabilirsiniz, o sizin şahsi takdirinizdir. Ulu şahsiyete karşı yapılacak hakaretin ne sonuç doğuracağı belli. Herkesin buna dikkat etmesi lazım” diye konuştu.

 

‘Açık tahrik’

İnsanların şahıslarına gelen hakareti dahi sabırla karşılayabileceğini, ancak Hz. Peygamber’e hakareti aynı ölçüde karşılamayacağını söyleyen Davutoğlu, “Türkiye’de bu hassasiyet varken birileri Hz. Peygamber’e hakaret niteliği taşıyan bir karikatürü basıyorsa, bu açık tahriktir. Türkiye söz konusu olduğunda Hz Peygamber’e hakarete izin vermeyiz. Hükümet olarak da dediğim gibi basın özgürlüğüyle hakaret etme alçaklığını yan yana koymayız” dedi. “Gelin bize saldırın” diyen karikatürün basıldığını söyleyen Davutoğlu, “ister istemez” emniyet güçlerinin tedbir alacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler