Başbakanlık'ta diplomasi trafiği

Başbakanlık bugün yoğun diplomasi trafiği yaşıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dış güvenlik konularının ele alındığı Genel Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantının hemen ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de Başbakanlığa geldi.

Yayınlanma: 08.08.2011 - 10:31
Abone Ol google-news

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve ilgili bürokratlar katıldı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıda dış güvenlik konularının ele alındığı bildirildi.

Toplantının ardından Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakanlık Merkez Binası'nda bugün saat 12'de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımlarıyla dış güvenlik konularının ele alındığı genel bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılmıştır" denildi

Toplantının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Başbakanlık'tan ayrıldı.

 

Ricciardone de Başbakanlık'taydı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Suriye'deki olayların da ele alındığı "Genel Değerlendirme Toplantısı"nın hemen ardından Başbakanlığa gelen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika konusundaki Başdanışmanı İbrahim Kalın ile görüştü.

Başbakanlık Merkez Binadaki görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ricciardone, Kalın ile genel bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Görüşmenin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesi kapsamında gerçekleşip gerçekleşmediğinin sorulması üzerine de Ricciardone, "Devamı niteliğinde" yanıtını verdi.

Öte yandan, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği kaynakları, görüşmenin Suriye ile ilgili devam eden yakın istişareler çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, Suriye'nin yanı sıra iki tarafı ilgilendiren bölgesel konuların ele alındığını kaydettiler. Aynı kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün dünkü açıklamasına ekleyecek başka bir husus bulunmadığını da söyleyerek, Büyükelçilik olarak "Türk hükümeti adına konuşamayacaklarını" ifade ettiler.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ


 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler