'Beyaz gelinlik tarihe karışıyor'

Son yıllarda model ve dikiminde kullanılan malzemelerde büyük değişim yaşanan beyaz gelinlikler, yerini kırık beyaz, pudra, krem ve açık pembe renk gelinliklere bıraktı.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 08:15
Abone Ol google-news

Genç kızların hayatlarında bir kez giymeyi hayal ettiği ve adına sayısız türkülerin söylendiği beyaz gelinliğe olan ilgi son yıllarda giderek azalıyor. İzmit'te gelinlik imalatı yapan bir modaevinin ortaklarından ve şehrin ilk gelinlik imalatçılarından Pınar Ezgin, gelinlik renk ve modellerinde geçmiş yıllara oranla ciddi bir değişim yaşandığını belirterek, zamanla gelinlikte kullanılan malzemelerin de artarak çeşitlendiğini ifade etti. Geçmişte alternatif olmamasından dolayı gelinlik seçiminin daha kolay olduğunu söyleyen Ezgin, mevcut durumda kumaş ve modellerdeki çeşitliliğin gelin adaylarının seçim yapmasını zorlaştırdığını dile getirdi.

Ezgin, gelin adaylarının gelinlik modellerini internet üzerinden araştırdığını ve yoğun bilgiye ulaştığını kaydederek, çeşit zenginliğinin müşterilere gelinlik alırken pazarlık yapma olanağı verdiğini bildirdi. Gelinlik dikiminde kullanılan malzemelerinin büyük bölümünün ithal edildiğine ve yerli kumaşın pek tercih edilmediğine işaret eden Ezgin, şöyle konuştu: ''Renk ve modellerde eskiye oranla önemli değişimler yaşanıyor. Günümüzde kapalı modeller daha çok tercih ediliyor. Yani kapalı kollara dönüş başladı diyebiliriz. Renk konusunda da büyük değişim oluyor. Beyaz renk artık pek tercih edilmiyor. Daha çok kırık beyaz, pudra rengi, krem ve açık pembe renkler tercih ediliyor. Yani beyaz gelinlik adeta tarihe karışıyor. Fiyatlar da 500 ile bin 500 lira arasında değişiyor. Ancak satın almak yerine kiralama daha çok oluyor. Kimse gelinliği evinde tutmak istemiyor.''

'Gelinlik seçiminde damat tarafı baskın'

Gelinlik seçiminde çok titiz davranıldığını vurgulayan Ezgin, gelin adaylarının birkaç denemeden sonra giyeceği gelinliğe ancak karar verebildiğini söyledi. Ezgin, gelinlik modeli seçiminde gelinin arkadaşları ile damat ve ailesinin önemli rol oynadığını belirterek, ''Gelin adayı kendi geliyor, beğeniyor. Sonra arkadaşlarını getiriyor, onlara da beğendiriyor. Sonunda da damat tarafı ve kendi ailesiyle toplu olarak geliyorlar. Gelinlik seçilirken damat tarafının daha baskın olduğunu görüyoruz. Gelinin kayınvalidesi, damadın kız kardeşleri veya akrabaları, gelinin tercihini etkiliyor'' diye konuştu.

Gelinlik seçiminde zaman zaman ilginç tartışmalar yaşanabildiğini aktaran Ezgin, müşterileriyle yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: ''Gelin adayı gelinliğin kolunun açık olmasını tercih ediyordu ancak damat tarafı kapalı olmasını istedi. Tartışma uzayınca gelin adayı 'Bir kol için beni bırakacaksa bıraksın' dedi. Damat adayı ise bu sözü dükkanın dışarısında beklerken duydu. İçeriye girerek 'Ben de bırakıyorum seni' dedi. Bu çiftin sonunda ayrıldıklarını ve düğünlerini iptal ettiklerini öğrendik. Ancak aynı damat adayı, 15 gün sonra başka bir gelin adayıyla gelerek kapalı kollu gelinliği aldı ve evlendi''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler