Bir cemaat kitabı daha piyasaya çıktı

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın emniyet içindeki Fethullah Gülen'ci kadrolaşmayı anlatan kitabının ardından aynı konuda bir kitap daha yayımlandı.

Yayınlanma: 20.09.2010 - 06:36
Abone Ol google-news

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “Haliç’te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat”, adlı kitabının ardından “polisteki cemaat kadrolaşmasını” anlatan bir kitap daha çıktı.

Gazeteci Zübeyir Kındıra, 1999’daki, “Fethullah’ın Copları” adlı kitabından sonra “Cemaatin Copları” adıyla ikinci kitabını yazdı. Polis Akademisi’nde de öğrenim gören Kındıra, bu hafta yayımlanan yeni kitabında, TİB’de Teknik Daire Başkanlığı’na Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından atanan Basri Aktepe, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek başta olmak üzere adı “cemaatçi” kadrolar arasında geçen isimlerle ilgili bilgilere yer veriyor.

Kitapta ayrıca, “polisin en kritik birimlerinde görev alanlar ve bunlar hakkında polis müfettişlerinin yaptığı araştırmalarla” farklı tarihlerde hazırlanan raporlarda “isimleri ‘Cemaatçi’, ‘Fethullahçı’ diye sayılan isimlerin hangilerinin istihbarat, KOM, Personel, Eğitim kurumları gibi kritik birimlerde görev aldıkları ve bu isimleri hükümetlerin bile kolay kolay değiştiremediği” tanıklık ve belgelerle anlatılıyor. Kitapta, Polis Akademisi ve polis meslek yüksek okullarına öğrenci alımında yaşanan ‘hileli kura’ örnekleri de anlatılıyor.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler