Bir yıl içinde iki kız bebeğini öldürdü

Erkek çocuk isteyen baba C.T. bebeği "çok fazla ağlıyor" diye koltuğa fırlattı.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 08:10
Abone Ol google-news

İstanbul’da bir baba 6 aylık bebeğini ‘ağlıyor’ diye koltuğa fırlatarak öldürdü. Babanın geçen yıl da 6.5 aylık bebeği Beyza’yı boğarak öldürdüğü ortaya çıktı. İki bebeğini de öldürdüğünü itiraf eden baba, tutuklanarak cezaevine konulurken Beyza’nın mezarı otopsi işlemi için savcılık talimatıyla açıldı.

Esenyurt Merkez Mahallesi’nde yaşanan olay Habertürk gazetesinden Müslim Sarıyar ve Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre şöyle gelişti:

İşsiz baba Cenap Tahtacı, Ekim 2014 doğumlu 6 aylık kızı Aslıhan Zeynep’i ‘ağladığı’ gerekçesiyle gectiğimiz Cumartesi günü koltuğun üzerine fırlattı. DHA'nın haberine göre ise Tahtacı erkek bebek istiyordu, kız çocuk olduğu için karısı suçluyordu. Aslıhan bebek, hızla çarptığı koltuktan yere düştü. Kanlar içerisinde hastaneye kaldırılan bebek, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

6 aylık kızını öldürdü - VİDEO

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, baba Cenap Tahtacı’yı gözaltına aldı. Baba polisteki ifadesinde, “Ağlıyordu. Koltuğa attım. Bu sırada yere düştü” dedi.

Aslıhan bebeğin ölümünün ardından ailenin yakınları, Cenap Tahtacı’nın geçtiğimiz yıl da 6.5 aylık kız bebeği Beyza’nın evlerinde öldüğünü, polise bilgi verilmeden Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedildiğini bildirdi. Bunun üzerine savcılık, dosyayı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne gönderdi. Baba Tahtacı, sorgusunda iki bebeğini de öldürdüğünü itiraf etti. 2014 Ocak ayında doğan Beyza bebeğin aynı yıl Haziran ayında üzerine yorgan örtülerek boğulduğu bildirilirken Cenap Tahtacı, Büyükçekmece Adliyesi’nde tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu.

MEZARI AÇILDI

Savcılığın talimatı ile geçtiğimiz yıl ölen kız bebeğinin mezarı da dün açıldı. Cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çiftin 5 çocuğu olduğu, geride 3 erkek çocuk kaldığı öğrenilirken acılı anne de polise, kocasının sürekli kendisine şiddet gösterdiğini ve tehdit ettiğini anlattı.

OLAYI BALDIZ AYDINLATTI

Öte yandan bir diğer iddia ise Tahtacı gelen ekiplere bebeğin düştüğünü söyleyince, Z.T. "Kaza sonucu öldü" raporuyla toprağa verildi. Baba C.T. ise karısını tehdit ederek susturmayı başardı.

Ancak, durumu ablasından öğrenen C.T.'nin baldızı, polise giderek olayı anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de babayı gözaltına aldı. C.T., Emniyet'teki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

BABA SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Bu gelişme üzerine C.T., Cinayet Büro Amirliğinde sorguya alındı. Poliste verdiği ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek “Ben sabah işe gitmiştim. Eşime arayıp bebeğin ağırlaştığını söyledi. Eve geldiğimde ölmüştü. Ne yapacağımızı düşündük. Sonra belediye'den doktor çağırdık" dedi. Mahkemeye sevk edilen C. T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2 YIL ÖNCE ÖLEN "BEYZA" İÇİN YENİ BİR CİNAYET DOSYASI AÇILDI

Halen 3 erkek çocukları bulunan T., ailesinin 2 yıl önce Beyza isimli kız bebeklerinin de öldüğü tespit edilerek , bu ölümün de araştırılması için Cinayet Büro Amirliğinde ayrı bir dosya açıldığnı söylediler. Polis, bebeğin ölümüyle ilgili yapılacak soruşturmanın ardından kesin ölüm sebebinin tespiti için mezarının açılabileceğini söyledi.

DİĞER AİLE ÜYELERİ İÇİNDE ÖLÜMÜ GİZLEMEK SUÇUNDAN İŞLEM YAPILIYOR

Bu arada anne E. T. ile teyze Ö.T. ile daha sonradan eve gelen şüpheli C. T.'nin annesi ve kız kardeşi için “Ölümü gizlemek" suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Bu kişilerin ifadelerinin Cumhuriyet Savcısına gönderildiğini söyleyen polis yetkilileri önümüzdeki günlerde bu kişiler hakkında da dava açılabileceğini belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler