"Birinci seçilen resim orjinal değil" iddiası

Türkiye Jokey Kulübü'nün 10. Resim Yarışması sonuçlarının açıklaması ile birlikte, sosyal medyada Şerif Sümer isimli bir sanatsever tarafından ortaya ilginç bir iddia atıldı. Sümer’e göre TJK Resim Yarışmasına katılan 767 eser içerisinden birinciliğe layık görülen Samir Ramazanov’a ait “Başarısız Atlayış” adlı eser, “orijinal değil"

Yayınlanma: 03.10.2014 - 16:58
Abone Ol google-news

Sosyal medyadaki sayfasında her iki resmi yan yana koyarak dikkatleri bu konuya çeken Şerif Sümer, “10.TJK resim yarışması'nın sonuçlandığı andan itibaren fark ettiğim sahtekarlığın gerçekliğini ispatlamak için aradığım resmin orijinalini bulmak günlerimi alsa da, sonunda buldum. Yapılan sahtekarlığı bütün herkesle paylaşarak öğrenmelerini istedim. Samir bey cesaretli fakat "Başarısız Atlayış yaptı" şeklinde bir de yorum paylaştı.

Yarışmanın Seçici Kurulu 21 Eylül 2014 Pazar günü Saat 10.00’da İstanbul Veliefendi Hipodromu Şeref Tribünü Giriş Kat Salonu’nda toplanmış ve Prof. K. Tayfun Erdoğmuş, Haşim Nur Gürel, Prof. Ergin İnan, Prof. Kemal İskender, Prof. Balkan Naci İslimyeli, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Dr. Ergon Mengi ve A. Semiral Bilbaşar’ın yer aldığı Seçici Kurul tarafından yapılan oylamada; Samir Ramazanov’a ait “Başarısız Atlayış” adlı eser birinci, Ekin Koç’a ait “İsimsiz” adlı eser ikinci, Hidayet Üstün’e ait “İsimsiz” adlı eser üçüncü seçilmişti.

Aşağıda bulunan fotoğraftaki Birinci resim (orijinal) Rus ressam Hamid SAVKUEV, ikinci resim (kopya) ise Samir bAMAZANOV'ait olan ve TJK Yarışmasını kazanan resim…


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler