Bogdan Tanjevic: "Daha iyi oynayabilirdik"

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (A) Milli Takım'a gümüş madalya kazandıran antrenör Bogdan Tanjevic, ABD ile yaptıkları final mücadelesinde istedikleri gibi oynayamadıklarını ifade etti.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 09:08
Abone Ol google-news

Tanjevic, final maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, Sırbistan maçının ardından final mücadelesi öncesi biraz rahatlamanın olduğunu belirterek, ''Dün Sırbistan maçını bırakmadık. Sonuna kadar kovaladık ve kazandık. Bu maçın ardından biraz rahatlama oldu. Daha iyi oynayabilirdik. Ama oyuncularımla başarılarından dolayı gurur duyuyorum'' dedi.

Seyircinin gücü ve desteğiyle buraya geldiklerini anlatan tecrübeli antrenör, taraftarların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepkilerini ise onaylamadığını söyledi.

Bugün taraftarların salonda fantastik bir ortam yarattığına dikkati çeken Tanjevic, ''Her zaman bize güvendiler. Ancak bazıları cumhurbaşkanı ve başbakana kötü tezüharat yaptı. Onlar bizim liderlerimiz. Onların desteği olmadan bu güzel organizasyonu gerçekleştiremezdik. Tepkilerin gösterilmesi hoş değil. Bu davranışları onaylamıyorum. Onlar olmadan bu organizasyonu gerçekleştirmek mümkün değil. Onun dışında muhteşem bir atmosfer vardı'' diye konuştu.

Bogdan Tanjevic, ABD haricinde tüm dünyanın şampiyonu sayılabileceklerini ifade ederek, ''Önümüzde sadece ABD var. İspanya ve Yunanistan gibi takımları geçerek buraya geldik'' dedi.Geleceği ile ilgili soruyu yanıtlayan başarılı çalıştırıcı, ''Seneye durum ne olur bilmiyorum. Ancak Türk milli takımını olimpiyat elemelerine de hazırlamak istiyorum'' dedi.

Hidayet: ''Mutluyuz ve gururluyuz''

(A) Milli Takımı'nın kaptanı Hidayet Türkoğlu ise mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.Bu başarıya kadar ulaşabileceklerini bazılarının tahmin etmediğini anlatan yıldız oyuncu, ''Hocamızın desteğiyle çok çalışarak buraya geldik. Takımın kaptanı olarak arkadaşlarımla gurur duyuyorum'' dedi.

Hidayet, ilk yarının bitmesinin ardından oyunculara ne söylediği yönündeki soruyu ise ''Onlara rahat olmalarını söyledim. İyi olur, kötü sonuç çıkar önemli değil. En iyisini yapmamız gerektiğini söyledim. Dün ve bugünkü oyun zorluydu. Biraz gerildik. Oyunumuzu sergileyemedik. Bu nedenle rahatlamalarını söyledim. Sadece planlarımızı yapmamız gerektiğine dikkati çektim'' diye yanıtladı.

Milli oyuncu, başarıdaki temel etmenin ne olduğu konusunda ise ''Güzel bir kimya yakaladık. Ailemizden çok birbirimizi gördük. En alttan en aşağıya kadar iyi bir kimya oluşturduk. Turnuva boyunca kimin ne yaptığı önemli değildi. Takım olmak önemliydi. Önümüze koyduğumuz hedefe bu şekilde ulaştık'' diye konuştu.

Krzyzewski: ''Bugün çok iyi oynadık"

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD'yi şampiyonluğa taşıyan antrenör Mike Krzyzewski ise final maçında Türkiye'ye karşı çok iyi oynadıklarını dile getirdi.İstanbul gibi güzel bir şehirde mükemmel bir turnuvanın gerçekleştiğini kaydeden tecrübeli antrenör, ''Takım olarak nasıl davranılır, neler yapılır bunu çok iyi sergilediler. Burası harika bir şehir. Burada olmaktan çok mutluyuz. İstanbul ve insanlar, tüm Türkiye desteklerini ve başarının nasıl kutlanacağını gösterdiler. Bunu hiçbir yerde görmedim. Gerçekten güzel atmosferdi'' diye konuştu.

Şampiyonanın en iyi oyuncusu (MVP) seçilen Kevin Durant ise 2 hafta boyunca güzel zaman geçirdiklerini anlatarak, ''İstanbul çok güzel. Burada olmaktan mutluyum. Eve altın madalya ile dönmek ise beni ayrıca mutlu ediyor. Altın madalyayı hedefleyerek geldik. Kazanarak dönüyoruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler