Bursa Şehir Hastanesi arazisinde skandal

Bursa Şehir Hastanesi'nin temelinin atılacağı arsa şahıslara ait çıktı.

Yayınlanma: 21.04.2015 - 18:11
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1350 yataklı Bursa Şehir Hastanesi'nin temelinin 9 Mayıs'ta atılacağını açıkladı. Ancak hastanenin yapılacağı araziyle ilgili hukuki itilaflar var.

Şehir Hastanesi'nin yapılacağı arazi sahiplerinin avukatı Belgin Sönmez, "Sağlık Bakanlığı'na yapılmış olan tahsis işleminin mahkeme kararıyla iptal edildiğini" belirterek, " 21 parselin durumuyla ilgili bakanların yanlış bilgilendirildiklerini" söyledi.Avukat Derdest şöyle dedi:

“Bursa Şehir Hastanesinin yapılacağı 21 parselin müvekkillerimize ait bitişik özel orman sınırları içinde kaldığı bilirkişi raporu ile ortaya çıkmıştır. Bu taşınmazın mülkiyetine ilişkin tarafımızca iki ayrı dava açılmış ve taşınmazın tapu kaydına Mahkemece davalıdır şerhi konulmuştur.  Bu davalar nedeniyle Bursa 1. İdare Mahkemesince Orman Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığına yapılan tahsis (ön izin) işlemi mahkemece iptal edilmiş, bu iptal kararına ilişkin olarak idarenin Danıştay’a yapmış olduğu yürütmenin durdurulması talebi Danıştay tarafından reddedilmiştir. Yani 9 Mayıs 2015 tarihinde temel atılacak olan Bursa Şehir Hastanesinin yapılacağı arsanın mülkiyeti ihtilaflı olup tapusunda davalıdır şerhi vardır. Orman Bakanlığınca Sağlık Bakanlığına yapılmış olan tahsis işlemi Mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Bu hukuki sorun henüz çözülmemiştir.
Müvekkillerimiz açısından ise bu hukuki durumun kamuoyuna bildirilmesi ilgili kurumların ‘’iyi niyetli üçüncü şahıs’’ nitelemesinin dışında kalmalarını sağlayabilmek için hukuki bir zorunluluk haline gelmiştir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler