Buz gibi havada Boğaz'da yüzdüler
Üsküdar Kuzguncuk sahilinde toplanan 30 kişilik grup, Aralık ayının dondurucu soğuğuna aldırmadan Boğaz’da yüzdü.
Kuzguncuk sahilinde toplanan, aralarında doktor, mimar, avukat gibi farklı meslek gruplarından oluşan bir grup, saat 08.30 sıralarında parkta bir araya geldi. Toplanmalarının ardından soğuk havada boğaza atlayan yüzücüler denizde dakikalarca yüzdü. Özellikle soğuk havalarda denize girmenin vücuda çok faydalı olduğunu belirten Kuzguncuk ve Sarayburnu’nda toplanan gruplar, kış aylarında denize gelerek burada aileleriyle birlikte güzel vakit geçiriyor.
"BUGÜN HAVA 9 DERECE, DENİZE GİRMEYİ SEVİYORUZ"
"Biz Kuzguncuk'tayız her hafta olduğu gibi burada arkadaşlarla giriyoruz, yüzüyoruz ,su kaç derece olursa olsun. Bugün ölçtük 9 derecede soğuk suya giriyoruz. Soğuk su çok rahatlatıyor çıktığım zaman kendimi masaj yapılmış gibi hissediyorum" diyen Cemal Gümüş; "Adeta terapi yapılmış gibi inanılmaz rahat. Hafta içi de fırsat buldukça giriyoruz. Oradan da işe gidiyorum" dedi. Gümüş, "Denize girince stresimi atıyorum, rahatlıyorum. Denizin mineralleri insanın vücuduna iyi geliyor. Keyif alıyoruz, hoş bir ortam. Arkadaşlarla sohbet etmemiz güzel. Denize girmek için çok sebeplerimiz var. Yaklaşık 2 senedir Kuzguncuk sahilinde denize giriyorum ama bildiğim kadarıyla Sarayburnu'nda 40 senedir giriliyor." diye konuştu.
"SOĞUK SUYA GİRMENİN ZARARINI GÖRMEDİM"
Fizik Tedavi Uzmanı Zekeriya Gür de " Yüzmeyi hobi olarak sürdürüyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kuzguncuk ve Sarayburnu’ndaki organizasyonlara katılmamı istediler. Bugün de bu soğuk suların müdavimi olduk. Yazın antrenmanlarımızı bu akıntıda yapıyoruz. Kışın da yüzmeyi unutmamak için ara sıra vücudumuzu şoklamak için denize giriyoruz. Bu zamana kadar soğuk suyun bir zararını görmedik ama antrenmansız olan bir kişinin bu soğuk havada denize girmesini doğru bulmuyoruz. Buradaki arkadaşlarımız antrenmanlı olduğu için denize girmelerine izin veriyoruz. Ben 3 senedir aktif yüzmeyle uğraşıyorum. Ondan önce de tatillerde yüzüyordum ama yaklaşık 2 senedir de grupla birlikte soğuk suda aktivite düzenliyoruz" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
-
Sedat Peker'e 'gözaltı' ve 'sınırdışı' iddiası
-
Akar'ın Irak ziyaretinde dikkat çekici kare
-
Yoğun kar yağışı ve fırtınaya dikkat!
-
Saldırıya Süleyman Soylu da refleks dedi
-
Bahçeli'nin danışmanından Ayşenur Aslan'a sözlü saldırı
-
Mahkemeden 'RTE faşizmi' için karar
-
Özdağ soruşturması savcısına Ülkü Ocakları'ndan tehdit
-
Ayhan Bilgen'den yeni siyasi parti sinyali
-
TWF Başkanı, Avrupa’ya paralel federasyon kurmuş
-
Covid kapma riskini yüzde 250 artıran etken belirlendi
Video Haberler
-
Salvador Mundi tablosu apartman dairesinden çıktı
-
Yolda yürüyen turist dehşeti yaşadı
-
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hrant Dink mesajı
-
Korkunç cinayet anı! 3 el ateş edildi
-
Kalyon işçilerine bozuk ve böcekli yemek!
-
Pes dedirten hırsızlık: Kardan adamı çaldılar
-
Zincirleme kaza: 130 araç birbirine girdi
-
Selçuk Özdağ’a saldırı anının görüntüsü ortaya çıktı
-
Oltasına martı takıldı, ne yapacağını şaşırdı
-
Ekonomik krizin boyutu bu kez Adana'da görüntülendi
En Çok Okunan Haberler
-
Sedat Peker'e 'gözaltı' ve 'sınırdışı' iddiası
-
Akar'ın Irak ziyaretinde dikkat çekici kare
-
Yoğun kar yağışı ve fırtınaya dikkat!
-
Saldırıya Süleyman Soylu da refleks dedi
-
Bahçeli'nin danışmanından Ayşenur Aslan'a sözlü saldırı
-
Mahkemeden 'RTE faşizmi' için karar
-
Özdağ soruşturması savcısına Ülkü Ocakları'ndan tehdit
-
Ayhan Bilgen'den yeni siyasi parti sinyali
-
TWF Başkanı, Avrupa’ya paralel federasyon kurmuş
-
Covid kapma riskini yüzde 250 artıran etken belirlendi