Çanak anten tarih mi oluyor?

Çanak anten görüntüsüyle ve olumsuz hava koşullarında işlevini kolay yitirmesi nedeniyle pek sıcak bakılmayan bir teknolojik ürün olarak dikkat çekiyor. Bursa’da elektronik işiyle uğraşan iki arkadaş bu sorunu giderecek çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 09.07.2015 - 08:01
Abone Ol google-news

Antenler boşlukta yayılan elektromanyetik dalgaları toplayarak bu dalgaların iletim hatları içerisinde yayılmasını sağlayan (alıcı anten) veya iletim hatlarından gelen sinyalleri boşluğa dalga olarak yayılmasını sağlayan cihazlardır. Bursa’da yaşayan iki arkadaş geliştirdikleri teknoloji ile çanak ile bu LNB arasındaki kabloyu kaldırarak direkt olarak yayın alabilecek bir cihaz geliştirdiler.
Antenler dalga boylarına göre boyutlanıp şekillenir ve genellikle dalga boylarına göre adlandırılırlar. GSM, wireless, radyo ve tv yayınları, kablosuz anons sistemleri, telsizler, radarlar, bluetooth cihazları gibi uzun ya da kısa mesafe erişimli tüm sistemler birer anten sistemine sahiptir. Bu iki arkadaşın TV için yaptıkları geliştirme ile çalışma prensibiyle örnek verecek olursak GPS mantığına benzer bir çalışma sistemiyle, direkt uydu üzerinden bağlantı sağlıyor. İçinde çanağın görevini görecek bazı ayarlamalar ve düzenlemeler de yapılıyor. Bu cihazın içinde çanak, LNB kablosu gibi gereken her şey mevcut. Sadece elektrik prizi ve görüntü için çıkış mevcut. Bu sayede tüm yerli ve yabancı kanallar net olarak çekiyor.

Bu iki arkadaştan Mehmet Mert söz konusu cihazı görenlerden bazılarının, bunu internetle çalışan uydu sistemleriyle karıştırdığını anlattı. Kesinlikle internete bağlı bir cihaz olmadığını ifade eden Mert, “Cihazımız tamamen kendi geliştirdiğimiz değişik bir yöntemle çalışıyor. Buna benzer bir ürün şu ana kadar üretilmedi. Ayrıca çok düşük maliyetlerle üretebileceğimizin araştırmasını da yaptık. Bu ürünün patent anlaşması başvurusunda bulunduk. Yakında patenti çıkacak ve sonrasında seri üretime geçeceğiz” diye konuştu. Mehmet Mert, seri üretime başladıktan sonra bu cihazı televizyonun içine monte etme ya da kalem pil boyutunda küçültme gibi projelerinin de bulunduğunu, satış fiyatının ise 150-200 lira civarı olacağını belirtti.

25 MB Altı En Popüler 10 Android Oyunu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler