Cavit Orhan Tütengil’e katledilişinin 40. Yılında vefa

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin 7 Aralık 1979’da 58 yaşında katledilen, 40 yıldır da failleri bulunmayan eğitimci, sosyolog öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil, dün sabah Zincirlikuyu’daki anıtmezarı başında anıldı. Törene ailesi, meslektaşları, tüm çalışma ve makalelerini derleyen Namık Kemal Nomak’ın da olduğu öğrencileri, dostlar katıldı.

Yayınlanma: 09.12.2019 - 23:59
Cavit Orhan Tütengil’e katledilişinin 40. Yılında vefa
Abone Ol google-news

İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti Başkanı Sevil Usanmaz’ın “Hocamızı unutmadık, unutmayacağız” sözü verdiği törende meslektaşları İzzetin Önder, Nihat Falay, Cengiz Arın da yaptıkları konuşmalarda, onun halkçı kişiliğini vurgulayarak “günümüzün sorun ve çözümlerinin farklı olmasına rağmen Tütengil’in özgün, somut sorunlardan yola çıkarak çözüm üreten çalışmalarının değerini kaybetmediğine değindiler. Falay, Tütengil ve sınıf arkadaşı Musa Anter’in “faili meçhul” denen ama aslında “faili belli olan” katliama uğramalarının düşündürücü olduğunu söyledi.

Oğlu Kaya Tütengil ise, 40 yıldır anısına gösterilen saygı, özen ve vefaya teşekkür ederek “Belli ki yüzlerce yıl yaktığı ışık yanmaya devam edecek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler