Caza dokunan eller İstanbul’da

26. İstanbul Caz Festivali bu yıl 29 Haziran- 18 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 300 sanatçının katılımıyla yapılacak.

Yayınlanma: 26.03.2019 - 23:13
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali bu yıl 29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 26. İstanbul Caz Festivali, yıldız isimlerden yeni keşiflere 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 27 farklı mekânında ağırlayacak. Festivalin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise cazın iki önemli ismi davul sanatçısı Hasan Hürsever ve müzikseverlerin “Türkiye Ses Kralı” olarak tanıdığı Ömür Göksel’e festivalin Ödül Gecesi’nde takdim edilecek.

26. İstanbul Caz Festivali’nin programı önceki akşam Feriye’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ile İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer konuşmacı olarak katıldı.

Öne çıkanlar...

Festivale katılacaklar arasında bu yıl saksofoncu, besteci, yapımcı ve grup lideri kimlikleriyle çağdaş cazın efsane isimlerinden Kamasi Washington bulunuyor. Ayrıca ünlü basçı Michael League’in liderliğindeki Snarky Puppy, virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen, müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James, bestelediği, söylediği ve kendi enstrümanlarıyla çalıp kaydettiği şarkıları sayesinde yıldız haline gelen Jacob Collier, Azerbaycan folk müziğini cazla harmanlayarak modern bir dil yakalayan piyanist ve besteci Elchin Shirinov ve daha birçok isim de festival kapsamında izleyiciyle buluşacak.

‘Vitrin Sahnesi’

Festival kapsamında bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek, yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarını merkezine alarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla SOCAR Türkiye desteğiyle hayata geçirilen “Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” 3-6 Temmuz tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Vitrin kapsamında, dört günde gerçekleştirilecek 30’un üzerindeki konseri, festival izleyicisi ile beraber yurtdışından önde gelen uluslararası festival ve etkinlik yöneticilerinden oluşan kalabalık bir delege topluluğu da izleyecek.

Festival bu yıl da ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlikleri ile dinleyicilere farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. Festivalin ücretsiz etkinliklerinden “Parklarda Caz” gelenekselleşen mekânı Fenerbahçe Khalkedon ve Fenerbahçe Parkı’nın yanı sıra Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda gerçekleşecek konserler ile de devam edecek. Ayrıca bu sene ilk defa Haliç kıyısında bulunan Halıcıoğlu Parkı’nda düzenlenmesi planlanan “Ah Şu Cazlar Blues’lar”, yerli ve yabancı brass band ve caz topluluklarının performanslarıyla müziğin enerjisini parka taşıyacak.

Kadıköy yakasında festival içinde festival deneyimi yaşatan “Gece Gezmesi” bu yıl da devam ederken, bu sene ilk defa gerçekleştirilecek Vitrin Turu ile Şişhane’deki üç farklı mekânda cazseverler yerli sahnenin farklı isimlerini sahnede canlı dinleme şansını yakalayacak. Festival bu yıl da “Çocukça Bir Gün” ile ‘minik’ cazseverleri mutlu edecek.

‘Caz Vapuru’ geri dönüyor

2003-2010 seneleri arasında festivalin sevilen etkinliklerinden biri olan “Caz Vapuru” dokuz yıl aradan sonra tekrar boğaz seferine çıkıyor. Caz Vapuru’nun İstanbul Boğazı boyunca yapacağı seferde, Türkiye’den ve yurtdışından çeşitli caz gruplarının konserleri ve caz DJ’lerinin çalacağı müzikler de yer alacak.

26. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 13 Nisan Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları, hizmet bedeli eklenmeden İKSV ana gişeden satışa çıkacak. (https://caz.iksv.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler