CHP 'Hacking Team'le ilgili harekete geçti

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Aksünger, söz konusu iddiaların ortaya çıkarılması için Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini bildirdi

Yayınlanma: 10.07.2015 - 12:52
Abone Ol google-news

 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, emniyet teşkilatının İtalyan yazılım firması"Hacking Team"den hizmet aldığı iddiasının, ciddi şekilde araştırılması gerektiğini belirtti.

Aksünger, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, emniyetin söz konusu firma ile 2011'de anlaşmalar yaptığını ve özellikle "muhalif" tabir edilen kişi ve kurumların takibe alındığını ileri sürdü.

Firmanın izlemeye alınacak kişiler için programlar ve uygulamalar ürettiğini aktaran Aksünger, "Bu uygulamayı indirdiğiniz anda akıllı telefonda, bilgisayarınızda yaptığınız her şeyi bir bir aktarır. Artık dünyanın başı belada. Bunlar önlenebilir mi? Önlenmesi kolay değil ancak müeyyidelerinin alınması gerek. Türkiye'den başlamak üzere BM'ye taşınmak üzere bir girişimde bulunmamız gerekiyor" dedi.

Aksünger, firmanın ürünlerini gelişmekte olan ülkelere sattığına dikkati çekerek, firmayla bağlantıların ise emniyetin resmi mailleri üzerinden değil farklı mail adreslerinden gerçekleştirildiğini iddia etti.

Dinlemeleri ve izlemeleri emniyetteki bir yapının gerçekleştirdiğini, emniyetteki operasyonlar sonrası bu yapının elindeki bilgileri de alarak gittiğini dile getiren Aksünger, "Şu anda milyonlarca veri ortaya dökülmüş durumda, Türkiye'nin gizli tüm dosyaları orada. İşin ciddi bir şekilde araştırılması gerekir. Bunun için de Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalı" diye konuştu.

Aksünger, konuyla ilgili araştırmalarını ilerleyen günlerde paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon